Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
До семи фінансових компаній застосовано заходи впливу

До семи фінансових компаній застосовано заходи впливу

Національний банк України застосував заходи впливу до семи фінансових компаній. Шість фінансових компаній зобов'язано усунути порушення та їх причини, а одній фінансовій компаній анульовано ліцензію на надання гарантій.

Такі рішення Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг (далі – Комітет) ухвалив на засіданні 17 грудня 2021 року.

Заходи впливу у вигляді зобов’язання вжити заходів для усунення порушень застосовано до:

  • ТОВ «ФК «ФІНКРЕД» (ЄДРПОУ 43013898);
  • ТОВ «ОЛІМП ФІНАНС ГРУП» (ЄДРПОУ 38545471);
  • ТОВ «ЗЛАТКО ГРУП» (ЄДРПОУ 39721764);
  • ТОВ «КРЕДИТНІ ІНІЦІАТИВИ» (ЄДРПОУ 35326253);
  • ТОВ «ФК «СОЛЛО» (ЄДРПОУ 43324067);
  • ТОВ «ЗУБР КАПІТАЛ» (ЄДРПОУ 42885898).

 

Зазначені фінансові компанії мають ліцензії на надання гарантій. За результатами аналізу звітності цих установ Національний банк установив, що вони порушують обов’язкові фінансові нормативи та вимоги, що обмежують ризики за операціями з фінансовими активами. Саме тому до них  застосовано заходи впливу.

Порушники зобов’язані до 4 лютого 2022 року вжити заходів для усунення порушень та їх причин.

Крім того, Національний банк застосував захід впливу у вигляді відкликання (анулювання) ліцензії на провадження діяльності з надання гарантій до ТОВ «ФК «ФІНАНС ЕКСПЕРТ» (ЄДРПОУ 39637380). 

Нагадаємо, що до зазначеної фінансової компанії 1 жовтня  застосовано захід впливу у вигляді тимчасового зупинення ліцензії на провадження діяльності з надання гарантій. Компанія не дотримувалася обов’язкових фінансових нормативів та вимог, що обмежують ризики за операціями з фінансовими активами. На дату ухвалення рішення про анулювання ліцензїі порушення усунено не було.

Рішення Комітету набирають чинності з 20 грудня 2021 року.

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини