Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
До страхової компанії застосовано захід впливу

До страхової компанії застосовано захід впливу

Національний банк України застосував до ТОВАРИСТВА З ДОДАТКОВОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "СТРАХОВА ГРУПА "ОБЕРІГ" (ЄДРПОУ 39433769) захід впливу у вигляді зобов'язання вжити заходів для усунення порушення та причин, що сприяли його вчиненню.

Національний банк у вересні-жовтні 2023 року провів планову інспекційну перевірку зазначеної страхової компанії. За результатами інспектування встановлено, що страхова компанія не повною мірою веде облік та формує станом на кожен день страхові резерви в порядку та обсягах, установлених законодавством України з питань регулювання ринків фінансових послуг, не забезпечила належне формування резервів незароблених премій та збитків. Також компанія не забезпечила належне формування відстрочених аквізиційних витрат за договором та розмежування в бухгалтерському обліку витрат із урегулювання збитків, що не відповідає вимогам Закону України "Про страхування". 

Встановлений строк для усунення порушення - до 31 січня 2024 року.

Таке рішення Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг ухвалив 21 грудня 2023 року.

Рішення про застосування заходу впливу набирає чинності з 21 грудня 2023 року.

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини