Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
До страхової компанії застосовано заходи впливу за укладання договорів страхування не в письмовій формі

До страхової компанії застосовано заходи впливу за укладання договорів страхування не в письмовій формі

Національний банк України за результатами позапланової інспекційної перевірки виявив факти порушення вимог законодавства про захист прав споживачів фінансових послуг в діяльності АТ "СК "ОПІКА" (ЄДРПОУ 32670627). 

Йдеться про невиконання вимог Законів України "Про страхування", "Про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг" (далі – Закон), “Про електронну комерцію” та вимог Цивільного кодексу України щодо письмової форми договору страхування.

За укладення договору про надання фінансових послуг не в письмовій формі Національний банк застосовує штрафну санкцію у розмірі від 300 до 600 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян за кожен такий випадок відповідно до пункту 5 частини другої статті 411 Закону.

Отже, у зв’язку з виявленими фактами порушення законодавства про захист прав споживачів фінансових послуг за договорами страхування, що укладені із споживачами не в письмовій формі, Національний банк застосував до АТ "СК "ОПІКА"  заходи впливу у вигляді накладення штрафів у максимальному розмірі 10 200 грн за кожним таким випадком на загальну суму 2 254 200,00 грн. Застосування саме таких заходів впливу обґрунтовано характером та системністю порушень цією компанією законодавства про захист прав споживачів фінансових послуг. 

Таке рішення Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг ухвалив 13 лютого 2023 року.

Довідково

У період дії воєнного стану АТ “СК “ОПІКА” продовжує здійснювати свою діяльність відповідно до наявних ліцензій.

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини