Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
До ТОВ “ФК “АВІОР” застосовано заходи впливу

До ТОВ “ФК “АВІОР” застосовано заходи впливу

Національний банк України застосував до ТОВ “ФК “АВІОР” (ЄДРПОУ 42581898) заходи впливу у вигляді штрафу за порушення законодавства України про захист прав споживачів фінансових послуг (далі – штраф), а також у вигляді зобов'язання вжити заходів для усунення причин, що сприяли вчиненню порушення (далі – зобов'язання щодо усунення причин).

Такі рішення Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг (далі – Комітет) ухвалив 13 травня 2024 року.

Порушення вимог законодавства, що регулює діяльність учасників ринків фінансових послуг, та законодавства про захист прав споживачів фінансових послуг виявив Департамент інспектування Національного банку за результатами планової інспекційної перевірки ТОВ “ФК “АВІОР” в січні – березні 2024 року.

Щодо штрафу

Захід впливу у вигляді штрафу в сумі 35 700 грн застосовано до ТОВ “ФК “АВІОР” за порушення вимог законодавства про захист прав споживачів фінансових послуг у частині ненадання споживачам до укладання договору про споживчий кредит паспорта споживчого кредиту.

Вищезазначена вимога передбачена:

  • Законом України “Про споживче кредитування” (стаття 9);
  • Положенням про ліцензування та реєстрацію надавачів фінансових послуг та умови провадження ними діяльності з надання фінансових послуг, затвердженому постановою Правління Національного банку України від 24 грудня 2021 року № 153 (зі змінами), що діяло на день вчинення порушення (далі – Положення № 153).

ТОВ “ФК “АВІОР” зобов’язане сплатити штраф протягом семи робочих днів з дня отримання рішення Комітету.

Щодо зобов'язання усунути причини

Захід впливу у вигляді зобов'язання вжити заходів для усунення причин, що сприяли вчиненню порушення, застосовано до ТОВ “ФК “АВІОР” за порушення вимог:

  • Положення № 153;
  • Положення про порядок емісії електронних платіжних засобів і здійснення операцій з їх використанням, затвердженого постановою Правління Національного банку України від 05 листопада 2014 року № 705, що діяло на день вчинення порушення.

ТОВ “ФК “АВІОР” зобов’язане вжити заходів для усунення причин, що сприяли вчиненню порушень, у строк до 31 травня 2024 року.

Рішення набирають чинності з 14 травня 2024 року.

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини