Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту

Друга щорічна дослідницька конференція "Роль центрального банку в забезпеченні економічного розвитку" 18-19 травня

18-19 травня 2017 року Національний банк України спільно з Національним банком Польщі, за сприяння уряду Канади та Київської школи економіки проведе щорічну міжнародну дослідницьку конференцію "Роль центрального банку в забезпеченні економічного розвитку".

У конференції візьмуть участь представники центральних банків світу, міжнародних організацій, а також провідні науковці зі всесвітньо відомих університетів. Учасники обговорять актуальні питання, які сьогодні постають перед центральними банками, зокрема, реакція на економічні виклики, роль держави в підтримці економічного зростання, повноваження центральних банків і проблеми забезпечення цінової стабільності.

З ключовою доповіддю виступить Джон Тейлор – професор Стенфордського університету, автор загальновідомого "правила Тейлора", яким користуються під час прийняття рішень з процентної ставки більшість центральних банків розвинутих країн та країн, що розвиваються.

Крім нього, спікерами конференції будуть Сату Кахконен зі Світового банку, Жерар Ролан і Юрій Городніченко з Університету Каліфорнії (Берклі), Марчін Коласа з Національного банку Польщі, Керстін аф Йохнік з центрального банку Швеції, Маттео Міллоне з Амстердамського вільного університету, Девід Вавра з OGResearch та інші відомі дослідники і практики.

Окрім того, в рамках конференції відбудеться цикл лекцій спікерів у провідних університетах України. Зокрема, заплановано виступи Єжи Осятинського з Польської Ради з монетарної політики у Київському національному економічному університеті, Жерара Ролана у Київському університеті міжнародних відносин, а також низка відкритих лекцій в рамках Ukraine Economy Week.

Детальніше про програму конференції за посиланням.

Робоча мова конференції: англійська (із забезпеченням синхронного українського перекладу).

Впродовж двох днів конференції буде проводитись відеотрансляція (з українським перекладом, трансляція буде доступна на сайті події та на YouTube-каналі НБУ).

Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини