Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту

Дві фінустанови за власної ініціативи виключено з реєстру, а шість компаній поповнили небанківський ринок

Національний банк України виключив ТОВ “КРЕДИТНІ ІННОВАЦІЇ” (ЄДРПОУ 41975147) та Кредитну спілку “Разом до успіху” (ЄДРПОУ 33762585) з Державного реєстру фінансових установ ) на підставі їх власних заяв.

Такі рішення Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг ухвалив на засіданні 26 лютого 2021 року.

ТОВ “КРЕДИТНІ ІННОВАЦІЇ” мало чотири ліцензії – на надання послуг з факторингу, надання послуг з фінансового лізингу, надання коштів у позику, в тому числі й на умовах фінансового кредиту, а також на надання гарантій. Усі ліцензії були анульовані 22 січня 2021 року.

Кредитна спілка “Разом до успіху” мала дві ліцензії – на залучення фінансових активів із зобов’язанням щодо наступного їхнього повернення, а також на надання коштів у позику, зокрема й на умовах фінансового кредиту. Ліцензії були анульовані 23 грудня 2020 року. Зобов’язання кредитної спілки становили 141,3 тис. грн (або 0,01% від загального обсягу ринку) станом на 30 червня 2020 року, а її активи – 272,7 тис. грн (або 0,01% від загального обсягу ринку).

Також Комітет ухвалив рішення анулювати свідоцтва № 02-031 та № 03-018 про відповідність кваліфікаційним вимогам до осіб, які можуть займатися актуарними розрахунками, видані 31 січня 2017 року Редьці Антоніні Вікторівні, у зв’язку із закінчення строку дії.

Крім цього, Національний банк уніс до Державного реєстру фінансових установ чотири нових гравці – ТОВ “ФК “ПРОГРЕСИВНІ ФІНАНСИ” (ЄДРПОУ 43966380), ТОВ “ФК “ТОП1” (ЄДРПОУ 44059032), ТОВ “ЛАКІ КРЕДИТ” (ЄДРПОУ 43968299) та ТОВ “ФК “ФІН.КОМ” (ЄДРПОУ 43497650). Ще дві компанії НБУ вніс до Реєстру осіб, які не є фінансовими установами, але мають право надавати окремі фінансові послуги, –  ТОВ “ІНВЕСТИЦІЙНО-ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ “ФІНТЕМПЛУМ” (ЄДРПОУ 44045035) та ДЕРЖАВНА ІННОВАЦІЙНА ФІНАНСОВО-КРЕДИТНА УСТАНОВА (ЄДРПОУ 00041467).

Також Національний банк видав ліцензії на надання фінансових послуг чотирьом з цих компаній:

  • ТОВ “ФК “ПРОГРЕСИВНІ ФІНАНСИ” три ліцензії – на надання коштів у позику, в тому числі й на умовах фінансового кредиту, на надання послуг з факторингу, а також на надання послуг з фінансового лізингу;
  • ТОВ “ФК “ТОП1” три ліцензії – на надання коштів у позику, в тому числі й на умовах фінансового кредиту, на надання послуг з факторингу, а також на надання послуг з фінансового лізингу;
  • ТОВ “ЛАКІ КРЕДИТ” дві ліцензії – на надання коштів у позику, в тому числі й на умовах фінансового кредиту та на надання послуг з факторингу;
  • ТОВ “ФК “ФІН.КОМ” чотири ліцензії – на надання коштів у позику, в тому числі й на умовах фінансового кредиту, надання послуг з факторингу, надання послуг з фінансового лізингу, а також на надання гарантій.

ТОВ “ІНВЕСТИЦІЙНО-ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ “ФІНТЕМПЛУМ” та ДЕРЖАВНА ІННОВАЦІЙНА ФІНАНСОВО-КРЕДИТНА УСТАНОВА наразі ще не мають ліцензій на надання фінансових послуг.

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини