Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Дві установи виключено з реєстрів, сім – добровільно відмовилися від ліцензій, чотирьом установам ліцензії анульовано примусово

Дві установи виключено з реєстрів, сім – добровільно відмовилися від ліцензій, чотирьом установам ліцензії анульовано примусово

Національний банк України виключив із реєстрів одну установу та одного страхового брокера. Водночас сім установ  добровільно відмовилися від ліцензій, а чотирьом –  ліцензії були анульовано примусово.

Такі рішення ухвалив Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг (далі – Комітет) 17 та 31 березня 2022 року.

Про виключення з реєстрів

ТОВ “ФК “ТІЛМАРК (ЄДРПОУ 43324072) виключено з Державного реєстру фінансових установ на підставі його власної заяви. Попередньо фінансовій компаній було анульовано всі ліцензії на надання фінансових послуг.

Крім того, з Державного реєстру страхових та перестрахових брокерів виключено ТОВ “СТРАХОВИЙ БРОКЕР “ІНДІГО” (ЄДРПОУ 41232781) на підставі поданої заяви.

Про добровільне анулювання ліцензій

Комітетом анульовано одну ліцензію на надання гарантій у трьох установ на підставі поданих ними заяв:

  • ТОВ “ІНВЕСТМЕНТ ЮНІОН” (ЄДРПОУ 42425653);
  • ТОВ “ЗЛАТКО ГРУП” (ЄДРПОУ 39721764);
  • ТОВ “ФК “ЕЛ.ЕН.ГРУП” (ЄДРПОУ 41240530).

Також анульовано дві ліцензії (на надання гарантій та на надання послуг з факторингу) у ТОВ “ФК “ФІНХАУС” (ЄДРПОУ 43576538) на підставі його заяви.

Крім того, анульовано всі ліцензії у двох установ на підставі поданих ними заяв:

  • ТОВ “ФК “ОМЕГА ГРУП” (ЄДРПОУ 41883355);
  • ТОВ “ТЕХНО-ФІНАНС” (ЄДРПОУ 39411656).

Про примусове анулювання ліцензій

ТОВ “АЛЬТЕРРА ФІНАНС” (ЄДРПОУ 42566068) анульовано всі ліцензії на провадження господарської діяльності з надання фінансових послуг у зв’язку з ненаданням установою фінансових послуг протягом року після отримання ліцензій.

На виконання вимог постанови Правління Національного банку України від 24 грудня 2021 року № 153 “Про затвердження Положення про ліцензування та реєстрацію надавачів фінансових послуг та умови провадження ними діяльності з надання фінансових послуг” (далі – Постанова № 153) анульовано ліцензії на провадження страхової діяльності з обов’язкового державного страхування, видані ПРАТ “ЄВРОПЕЙСЬКИЙ СТРАХОВИЙ АЛЬЯНС” (ЄДРПОУ 19411125), ПАТ “НАСК “ОРАНТА” (ЄДРПОУ 00034186), ПРАТ “СК “БРОКБІЗНЕС” (ЄДРПОУ 20344871).

Нагадаємо, 1 січня 2022 року набрала чинності Постанова № 153, відповідно до підпункту 3 пункту 18 якої Національний банк протягом трьох місяців із дня набрання чинності постановою анулює страховикам діючі ліцензії на провадження страхової діяльності з обов’язкового державного страхування.

Зокрема, анульовано такі ліцензії:

  • ПРАТ “ЄВРОПЕЙСЬКИЙ СТРАХОВИЙ АЛЬЯНС” – з обов’язкового державного страхування посадових осіб інспекцій державного архітектурно-будівельного контролю;
  • ПРАТ “СК “БРОКБІЗНЕС” – з обов’язкового державного страхування життя і здоров’я народних депутатів України; обов’язкового державного страхування посадових осіб інспекцій державного архітектурно-будівельного контролю;
  • ПАТ “НАСК “ОРАНТА” – з обов’язкового державного страхування життя і здоров’я народних депутатів України; державного обов’язкового особистого страхування службових осіб державної контрольно-ревізійної служби; обов’язкового державного особистого страхування посадових осіб органів державної податкової служби.

Зазначені види обов’язкового державного страхування не передбачені чинною редакцією Закону України “Про страхування”, а надання послуг за цими видами страхування страховиками не здійснюється.

Довідково

Перевірити чинні ліцензії фінансових установ можна на сторінках офіційного Інтернет-представництва Національного банку України: небанківської фінансової установи – за посиланням, юридичної особи-лізингодавця – за посиланням.

 

 

Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини