Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Двом кредитним спілкам анульовано ліцензії та виключено їх із реєстру

Двом кредитним спілкам анульовано ліцензії та виключено їх із реєстру

Національний банк України відкликав (анулював) ліцензії на провадження діяльності з надання фінансових послуг у КС “Київська кредитна компанія” (ЄДРПОУ 25881007) та Виноградівської кредитної спілки “Едельвейс” (ЄДРПОУ 25440065). Ці кредитні спілки також виключено з Державного реєстру фінансових установ на підставі їх власних заяв, керуючись особливим порядком під час дії воєнного стану.

Такі рішення Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг ухвалив 14 жовтня 2022 року.

Обсяг активів КС “Київська кредитна компанія” станом на 1 серпня 2022 року становив 1 311,81 тис. грн (0,08% від загального обсягу ринку кредитних спілок), зобов’язання – 98,84 тис. грн (0,01% від загального обсягу ринку кредитних спілок), зокрема 98,84 тис. грн – зобов'язання, на які не нараховуються проценти.

Обсяг активів Виноградівської кредитної спілки “Едельвейс” станом на 1 серпня 2022 року становив 1 679,82 тис. грн (0,1 % від загального обсягу ринку кредитних спілок), зобов’язання – 26,92 тис. грн, (0,003 % від загального обсягу ринку кредитних спілок), зокрема 26,92 тис. грн – зобов'язання, на які не нараховуються проценти.

КС “Київська кредитна компанія” та Виноградівська кредитна спілка “Едельвейс” мали по одній ліцензії на провадження діяльності з надання фінансових послуг, а саме на надання коштів у позику, зокрема і на умовах фінансового кредиту.

Довідково

Кредитні спілки, які не мають зобов’язань за договорами про залучення внесків (вкладів) членів кредитної спілки на депозитні рахунки, під час дії воєнного стану мають право звернутися до Національного банку із заявою про відкликання (анулювання) ліцензій та виключення відомостей про кредитну спілку з Державного реєстру фінансових установ.

Особливий порядок відкликання (анулювання) усіх ліцензій на провадження діяльності з надання фінансових послуг та виключення відомостей про кредитну спілку з Державного реєстру фінансових установ передбачений пунктами 182–188 постанови Правління Національного банку України “Про врегулювання діяльності учасників ринку небанківських фінансових послуг, небанківських фінансових груп, учасників платіжного ринку, колекторських компаній та юридичних осіб, які отримали ліцензію на надання банкам послуг з інкасації” від 06 березня 2022 року № 39 (зі змінами).

 

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини