Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Двом небанківським фінансовим установам анульовано ліцензії, водночас до Реєстру колекторських компаній включено адвокатське об’єднання

Двом небанківським фінансовим установам анульовано ліцензії, водночас до Реєстру колекторських компаній включено адвокатське об’єднання

Національний банк України анулював ліцензії на діяльність фінансової компанії двом небанківським фінансовим установам на підставі їх заяв, водночас уключив до Реєстру колекторських компаній (далі – Реєстр) нову установу.

Про анулювання ліцензій

Ліцензії на діяльність фінансової компанії на підставі поданих установами заяв анульовано:

  • ТОВ "ФК "АРТЕМ" (ЄДРПОУ 40428605) – щодо послуг з надання коштів та банківських металів у кредит та факторингу;
  • ТОВ "ЕКСПРЕС КАРЕНСИ ЕКСЧЕНДЖ ГРУП" (ЄДРПОУ  43010876) – щодо послуги з надання коштів та банківських металів у кредит.

Обидві установи залишаються в Державному реєстрі фінансових установ та мають право здійснювати валютні операції в частині торгівлі валютними цінностями в готівковій формі на підставі відповідних ліцензій.

Про включення до Реєстру колекторських компаній

Рішення про включення до Реєстру ухвалене щодо АДВОКАТСЬКОГО ОБ’ЄДНАННЯ "ЮРИДИЧНА КОМПАНІЯ "АКСІЛІУМ" (ЄДРПОУ 44404106).

Нагадаємо: лише компанії, внесені до вищезазначеного Реєстру, мають право надавати послуги з урегулювання заборгованості за споживчими кредитами на користь інших осіб.

Такі рішення Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг ухвалив 15 липня 2024 року.

 

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини