Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту

FAKE! Сергій Тарута за допомогою лобістів поширює неправдиву інформацію про розгляд діяльності української влади та Національного банку у Конгресі США

Народний депутат Сергій Тарута поширює неправдиву інформацію про нібито слухання у Конгресі Сполучених Штатів Америки, присвячені діяльності української влади та Національного банку.

За наявною у Національного банку України інформацією, у Конгресі США не відбувалось сьогодні або іншими днями жодного офіційного слухання чи наради, які б становили офіційні заходи Конгресу США та теми, визначені у комунікаціях депутата Тарути. В дійсності, у орендованій кімнаті відбувся малочисельний (до 20 осіб) неофіційний захід, організатором та модератором якого виступив представник лобістської компанії "LibertyInternationalGroup", а спікерами виступили Сергій Тарута та екс-співробітник НБУ Олександр Завадецький. Жодні офіційні представники Адміністрації та Конгресу США участі у цьому заході не брали.

Національний банк вважає розповсюджувану інформацію такою, що направлена на підрив міжнародного авторитету країни, успішності проведених реформ, дестабілізацію української банківської системи, та спробу дискредитації Національного банку в очах міжнародних фінансових організацій.

Закликаємо представників ЗМІ, експертів, неурядових організацій звернутися до першоджерел інформації та дізнатися про реальний перебіг візиту депутата Тарути до США, зокрема, його начебто зустрічі та виступи у Конгресі США, і не приймати участь у політичній кампанії окремого депутата.

Ми також звертаємось до правоохоронних органів та міжнародної спільноти щодо надання відповідної правової оцінки безпрецедентній брехні та спробам Сергія Тарути використати офіційні урядові організації інших країн для реалізації власних інтересів.

Нагадуємо, минулого року Сергій Тарута вже вчиняв спроби завдати шкоди діловій репутації Національного банку та його Голови Валерії Гонтаревої.

Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини