Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Голова Національного банку України Кирило Шевченко зустрівся з представниками ЄБРР

Голова Національного банку України Кирило Шевченко зустрівся з представниками ЄБРР

Голова Національного банку України Кирило Шевченко, перший заступник Голови Катерина Рожкова, а також заступники Голови Дмитро Сологуб та Олег Чурій зустрілися з представниками Європейського банку реконструкції та розвитку – керуючим директором ЄБРР в країнах Східної Європи та Кавказу Маттео Патроне, директором-альтернатом від Швейцарії, України, Сербії, Узбекистану, Молдови, Ліхтенштейну, Чорногорії, Туркменістану Артемом Шевальовим та заступником Голови представництва ЄБРР в Україні Олександром Павловим.

Голова Національного банку Кирило Шевченко під час вступного слова наголосив на важливості послідовної співпраці з міжнародними фінансовими організаціями та запевнив, що Національний банк продовжуватиме політику прозорого і прогнозованого партнерства.

«Центральний банк залишиться й надалі незалежною та технократичною інституцією, яка ухвалюватиме аполітичні та економічно вмотивовані рішення. Принцип колегіального ухвалення рішень теж залишається нашим незмінним «золотим стандартом», - зауважив він на початку зустрічі.

Голова підтвердив, що головним завданням Національного банку залишається забезпечення цінової та фінансової стабільності, водночас власними пріоритетними напрямами роботи він визначив відновлення активного кредитування, зниження обсягів NPL на балансах банків, підтримання реформи корпоративного управління в державних банках (у тому числі через захист інституту незалежних директорів у наглядових радах), збереження макрофінансової стабільності та поглиблення співпраці з міжнародними партнерами.

Зі свого боку Маттео Патроне привітав Кирила Шевченка з призначенням на посаду Голови Національного банку та відзначив, що ЄБРР пам’ятає співпрацю з новим Головою з часів його роботи головою правління Укргазбанку і розраховує на подальшу плідну співпрацю.

Представник ЄБРР зауважив, що Національний банк досі був рольовою моделлю в питанні ефективності та прозорості в роботі і висловив сподівання, що так залишиться і в майбутньому.

Упродовж зустрічі сторони обговорили поточний стан банківського сектору, зокрема якості кредитного портфеля банків, а також питання корпоративного управління в банках, продовження роботи з повернення коштів, виведених колишніми власниками збанкрутілих банків, можливості підтримання з боку ЄБРР економічного відновлення України.

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини