Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Голова Національного банку взяв участь у щорічній міжнародній урядовій конференції Ukraine Reform Conference

Голова Національного банку взяв участь у щорічній міжнародній урядовій конференції Ukraine Reform Conference

Голова Національного банку України Кирило Шевченко взяв участь у щорічній міжнародній урядовій конференції Ukraine Reform Conference, яка цього року відбулась 7-8 липня у Вільнюсі. Мета конференції – підбити річні підсумки у реалізації реформ та обговорити подальші пріоритетні кроки для забезпечення економічного зростання в Україні.

Кирило Шевченко разом з Першим віце-прем‘єр-міністром України Олексієм Любченком, Міністром енергетики України Германом Галущенком, Міністром захисту довкілля та природних ресурсів України Романом Абрамовським, регіональним директором Світового банку у справах країн  Східної Європи Арупом Банерджі, керуючим директором регіонального відділення ЄБРР, відповідального за зв’язки з країнами Східної Європи та Кавказу Маттео Патроне, радником Прем‘єр-міністра України Дмитром Ливчем долучилися до панельної дискусії, присвяченій обговоренню ділового та інвестиційного клімату в Україні.

 "Національний банк завжди виступає ініціатором і є активним учасником економічних перетворень, які спрямовані на стимулювання інвестицій в нашу країну. Безперечно, високий рівень стійкості, який продемонстрував реформований нами фінансовий сектор під час коронакризи, позитивно впливає на інвестиційний клімат у країні. А збережений високий рівень ліквідності та капіталізації дають змогу банкам нарощувати кредитування, підтримуючи відновлення економіки", – наголосив у своєму виступі Кирило Шевченко.

Голова НБУ окремо зупинився на важливих задачах, над вирішенням яких Національний банк зосередиться у найближчі роки. Це і подальша гармонізація національного банківського законодавства з нормами права ЄС, і якісне та системне оновлення регуляторного поля для небанківських фінансових установ задля створення умов для їхнього ефективного функціонування,  і реформування державного банківського сектору з метою залучення інвестицій.

"Наша стратегічна мета – до 2025 року зменшити частку державного банківського сектору до 25%. Безумовно, це допоможе українській банківській системі отримати більшу незалежність та сприятиме роботі банків за ринковими принципами", –   зазначив Кирило Шевченко.

Учасники дискусії відзначили, що Національний банк залишається інституцією, якій довіряють інвестори і міжнародні фінансові організації.

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини