Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Голова НБУ під час візиту до США підтвердив намір виконувати умови МВФ

Голова НБУ під час візиту до США підтвердив намір виконувати умови МВФ

Національний банк України завершив низку конструктивних зустрічей на високому рівні з Міжнародним валютним фондом (МВФ) у Вашингтоні. Для голови НБУ Кирила Шевченка це був перший візит до МВФ з моменту вступу на цю посаду в липні 2020 року. 

Під час зустрічей Кирило Шевченко підтвердив прагнення НБУ залишатися незалежним і продовжувати реалізацію програми реформ та умов, установлених МВФ, щодо поточного фінансування для України. Зустрічі дали можливість обговорити економічні наслідки COVID-19, монетарну політику і прогрес України у втіленні програми фінансових і антикорупційних реформ.

Голова НБУ зустрівся з високопосадовцями МВФ, включно з керівницею місії МВФ в Україні Іванною Владковою Голлар, виконавчим директором Полом Гілберсом і директором Європейського департаменту МВФ Альфредом Каммером. 

Кирило Шевченко, зокрема, відзначив: "МВФ – надзвичайно важливий партнер України. Двосторонні засідання, проведені під час робочого візиту до Вашингтона, сприяли зміцненню наших тривалих позитивних відносин. НБУ як центральний банк прагне підтримувати свою незалежність і здійснювати реформи, визначені в умовах МВФ. Ми продовжуватимемо проводити послідовну монетарну політику, спираючись на значний успіх, якого ми досягли в реформуванні банківського сектору країни. Ми цінуємо нашу постійну тісну співпрацю з МВФ, яка свідчить про те, що і НБУ, і сама Україна рухаються в правильному напрямі. Ми сподіваємося на збереження довготривалих конструктивних відносин найближчими роками".

У червні 2020 року Рада директорів МВФ ухвалила нову програму співпраці з Україною – так звану угоду Stand-By на суму близько 5 мільярдів доларів США тривалістю 18 місяців. Ці кошти допоможуть країні впоратися з економічними викликами, спричиненими пандемією COVID-19, і розв'язати питання платіжного балансу та бюджетного фінансування. Виплата другого траншу позики залежить від подальшого впровадження програми реформ Національним банком України. 

У вашингтонських зустрічах із Кирилом Шевченком також взяли участь високопосадовці Світового банку (Кун Давідсе, виконавчий директор Світового банку, Аруп Банерджі, регіональний директор Світового банку у справах країн Східної Європи (Білорусь, Молдова та Україна), Анна Б’єрде, віцепрезидент Світового банку у справах регіону Європи та Центральної Азії, Стефані фон Фрідебург, тимчасова керуюча директорка та виконавчий віцепрезидент Міжнародної фінансової корпорації).

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини