Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту

Індекс Warcast: оцінка економічної активності без офіційних даних під час війни в Україні у 2022 році, Міхне Константинеску, Калле Кеппнер та Нікодем Шумило (ENG)

Автори: Міхне Константинеску, Калле Кеппнер, Нікодем Шумило

Анотація: У дослідженні представлено індекс Warcast. Це підхід до оцінки регіональної економічної активності в періоди надзвичайної невизначеності з використанням загальнодоступних даних. Автори показують, що поєднання широковживаних корелятів економічної активності – інтенсивності нічного світла, пошукових запитів Google Trends й активності в твіттері (мережі “Х”) – може поліпшити відстеження економічної діяльності та навіть дає змогу наближено оцінити щомісячну економічну активність після екстремальних структурних збоїв, таких як війна чи окупація. Автори застосовують такий підхід до оцінки економічної активності в Україні під час повномасштабної війни в 2022 році. Висновки свідчать про те, що поєднання кількох джерел даних не тільки поліпшує точність відстеження порівняно з однокореляційними моделями, але й забезпечує своєчасні, прозорі та гнучкі дані для розроблення політики в ситуаціях, коли звичайні економічні дані недоступні або ненадійні. Автори також роблять внесок у літературу з економіки воєнного часу, подаючи новий аналіз економічних наслідків збройного конфлікту з високою частотою (щомісяця) і деталізованими у просторі (регіональними) даними.

Цитуйте як: Constantinescu, M., Kappner, K., Szumilo, N. (2024). The Warcast Index: Estimating Economic Activity without Official Data during the Ukraine War in 2022. NBU Working Papers, 3/2024. Kyiv: National Bank of Ukraine.

Документи
Your browser does not support SVGs
Індекс Warcast: оцінка економічної активності без офіційних даних під час війни в Україні у 2022 році, Міхне Константинеску, Калле Кеппнер та Нікодем Шумило (ENG)
Завантажити
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини