Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту

Із Державного реєстру фінансових установ виключені дві установи за власною ініціативою

Національний банк України виключив з Державного реєстру фінансових установ (ДРФУ) ТОВ “Фінансово-кредитна установа» та СТЗДВ «Захід-резерв» на підставі поданих ними заяв.

Також Національний банк виключив з Реєстру осіб, які не є фінансовими установами, але мають право надавати окремі фінансові послуги ТОВ «Перша лізингова компанія» на підставі поданої нею заяви. Ця компанія не є фінансовою установою, але має право надавати окремі фінансові послуги.

Відповідні рішення ухвалено 13 листопада 2020 року на засіданні Комітету з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг.

Інформація про СТЗДВ «Захід-Резерв»

У  жовтні 2020 року СТЗДВ «Захід-Резерв» анульовано десять ліцензій за заявою компанії. Обсяги страхових премій СТЗДВ «Захід-Резерв» за 9 місяців 2020 року склали 3,8 млн грн, заборгованості за страховими виплатам немає. Компанія займалася переважно страхуванням майна (іншого від передбаченого в пп. 5-9 статті 6 Закону України «Про страхування»). Станом на 1 жовтня частка премій цього виду страхування становила 84% від валових страхових премій компанії. Основним напрямом діяльності  компанії було обслуговування юридичних осіб. У компанії  немає як невиконаних заходів впливу, строк виконання яких настав, так і застосованих заходів впливу, строк яких не настав.

Інформація про ТОВ «Фінансово-кредитна установа»

У липні цього року Національний банк анулював ТОВ «Фінансово-кредитна установа» за його заявою ліцензії на надання послуг з факторингу, надання послуг з фінансового лізингу, надання гарантій та порук, надання коштів у позику, у тому числі й на умовах фінансового кредиту, які компанія мала з 2017 року.

ТОВ “Перша лізингова компанія» мало ліцензію Нацкомфінпослуг на провадження господарської діяльності з надання фінансових послуг (крім професійної діяльності на ринку цінних паперів), зокрема на надання послуг з фінансового лізингу, яку було анульовано в листопаді цього року за заявою компанії.

Довідково

Виключення небанківської фінансової установи з ДРФУ не є підставою для припинення дії укладених договорів про надання фінансових послуг.

Фінансова установа й після виключення з ДРФУ повинна виконувати свої зобов’язання за укладеними договорами в повному обсязі. У разі невиконання умов договору споживач має право на захист своїх прав в порядку, передбаченому законодавством України.

 

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини