Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту

Із Державного реєстру фінансових установ виключено чотири компанії за їхньою власною ініціативою

Національний банк України виключив з Державного реєстру фінансових установ чотири установи – АТ «Гарант-система» (ЄДРПОУ 31725819), ТОВ «Фінансова компанія «Дінеро» (ЄДРПОУ 41350844), ТОВ «Укрпозика» (ЄДРПОУ 43024915) та Повне товариство «Ломбард Хохич М. Д. і компанія» (ЄДРПОУ 36500067) – на підставі поданих ними заяв.

Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг ухвалив такі рішення на засіданні 27 листопада 2020 року.

Зазначаємо, що Національний банк у листопаді анулював усі ліцензії ТОВ «Фінансова компанія «Дінеро» та ТОВ «Укрпозика» за їх власними заявами. Обидві компанії мали ліцензії на надання коштів у позику, в тому числі й на умовах фінансового кредиту.

Також за власною заявою була анульована ліцензія Повного товариства «Ломбард Хохич М. Д. і компанія». Станом на 30 вересня 2020 року обсяг активів установи становив 1,1 млн грн або 0,03% від загального обсягу активів ломбардів (4,1 млрд грн).

Крім того, у вересні цього року за власною заявою АТ «Гарант-система» було анульовано всі ліцензії компанії. У березні цього року Загальні збори акціонерів компанії прийняли рішення про зміну основних видів діяльності на ті, що не пов’язані з послугами в сфері страхування. Компанія зазначила, що передала страховий портфель іншим страховим компаніям. 

АТ «Гарант-система» переважно займалася страхуванням від нещасних випадків (частка у валових страхових преміях - 37,6%), наземного транспорту (крім залізничного) (23,5%), відповідальності перед третіми особами, іншої, ніж передбачена пунктами 12-14 статті 6 Закону України «Про страхування» (19,9%) та страхуванням сільськогосподарської продукції (14,8%). Станом на останню звітну дату, а саме на 31 березня 2020 року, у компанії не було зобов’язань за договорами страхування та/або перестрахування.

Довідково

Виключення небанківської фінансової установи з Реєстру не є підставою для припинення дії укладених договорів про надання фінансових послуг. Фінансова установа й після виключення з Реєстру повинна виконувати свої зобов’язання за укладеними договорами в повному обсязі.

У разі невиконання небанківською фінансовою установою умов договору про надання фінансових послуг після виключення з Реєстру споживач має право на захист своїх прав у порядку, передбаченому законодавством України.

 

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини