Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту

Із Державного реєстру фінансових установ виключено кредитну спілку "Довіра" за її ініціативою

Національний банк України виключив із Державного реєстру фінансових установ кредитну спілку "Довіра" на підставі її власної заяви.

Відповідне рішення ухвалене Комітетом з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг на засіданні 20 листопада 2020 року.

Нагадаємо, що в листопаді цього року за заявою кредитної спілки "Довіра" (місто Охтирка) було анульовано всі ліцензії цієї компанії. Додатково повідомляємо, що станом на 30 вересня 2020 року зобов’язання кредитної спілки "Довіра" становили 268 тис. грн (0,09% від загального обсягу ринку), водночас її активи склали 379 тис. грн (0,14% від загального обсягу ринку).

Довідково

Після відкликання  ліцензій фінустанова позбавляється права провадити діяльність за видами відкликаних ліцензій. Перевірити чинні ліцензії фінансової установи можна на сайті Національного банку. Проте відкликання ліцензій не позбавляє кредитну спілку від виконання своїх зобов’язань перед членами такої кредитної спілки, а її членів – від зобов’язань перед кредитною спілкою. Звертаємо увагу, що кредитні спілки не є учасниками Фонду гарантування вкладів фізичних осіб. Тобто держава не гарантує повернення коштів вкладникам у разі банкрутства спілки.

Детальніше читайте роз’яснення стосовно питань, на які громадянам варто звертати увагу перед оформленням вкладу до кредитної спілки.

 

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини