Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту

Із Державного реєстру фінансових установ виключено одну установу за її власною ініціативою

Національний банк України виключив з Державного реєстру фінансових установ кредитну спілку "Інвестиційний союз "Будова" на підставі її заяви.

Відповідне рішення було ухвалене Комітетом з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг на засіданні 30 жовтня 2020 року.

Нагадаємо, що раніше, 25 вересня 2020 року, після розгляду заяви КС "Інвестиційний союз "Будова" Національний банк анулював усі ліцензії цієї спілки.

Довідково

Після відкликання  ліцензій фінустанова позбавляється права провадити діяльність за видами відкликаних ліцензій. Перевірити чинні ліцензії фінансової установи можна на сайті Національного банку. Проте відкликання ліцензій не позбавляє кредитну спілку обов’язку виконувати свої зобов’язання перед членами такої кредитної спілки, а її членів – від зобов’язань перед кредитною спілкою. Звертаємо увагу, що кредитні спілки не є учасниками Фонду гарантування вкладів фізичних осіб. Тобто держава не гарантує повернення коштів вкладникам у разі банкрутства спілки.

Детальніше читайте роз’яснення, на що громадянам варто звертати увагу перед оформленням вкладу до кредитної спілки.


 

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини