Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту

Із Державного реєстру фінансових установ виключені три компанії за їхньою власною ініціативою

Національний банк України виключив з Державного реєстру фінансових установ три фінансові установи – ТОВ "ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ "КРЕДИТ ЕКСПЕРТ" (ЄДРПОУ 38744602), ТОВ "БІЗНЕС ІНВЕСТИЦІЙ ТА ЗАОЩАДЖЕНЬ" (ЄДРПОУ 38237418) та ТОВ "ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ "ФІНРОЯЛ" (ЄДРПОУ 40996454) – на підставі поданих ними заяв.

Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг ухвалив такі рішення на засіданні 4 грудня 2020 року.

ТОВ “ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ "КРЕДИТ ЕКСПЕРТ" мала дві ліцензії – на надання коштів у позику, в тому числі й на умовах фінансового кредиту, та послуг з факторингу. Національний банк анулював ліцензії на підставі заяви установи на засіданні 4 грудня.

Станом на 30 вересня 2020 року обсяг активів цієї фінкомпанії становив 15,9 млн грн або 0,01% від загального обсягу активів фінансових компаній.

ТОВ “ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ "ФІНРОЯЛ" мала чотири ліцензії – на надання коштів у позику, в тому числі й на умовах фінансового кредиту, послуг з факторингу, фінансового лізингу, а також надання гарантій та поручительств. Національний банк анулював ліцензії на підставі заяв самої установи на засіданнях 30 липня (на надання гарантій та поручительств) та 30 жовтня цього року (решту ліцензій).

Станом на 30 вересня 2020 року обсяг активів цієї фінкомпанії становив 2,7 млрд грн або 1,4% від загального обсягу активів фінансових компаній.

ТОВ “БІЗНЕС ІНВЕСТИЦІЙ ТА ЗАОЩАДЖЕНЬ” мала одну ліцензію – на надання послуг з факторингу. Національний банк анулював ліцензію на підставі заяви самої установи на засіданні 27 листопада  цього року.

Станом на 30 вересня 2020 року обсяг активів цієї фінкомпанії становив 38,2 млн грн або 0,01% від загального обсягу активів фінансових компаній.

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини