Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Керівництво Національного банку зустрілося з Послами Королівства Нідерландів, Естонської Республіки та Республіки Словенія

Керівництво Національного банку зустрілося з Послами Королівства Нідерландів, Естонської Республіки та Республіки Словенія

7 квітня заступники Голови Національного банку України Сергій Ніколайчук та Юрій Гелетій зустрілися з Послами Королівства Нідерландів Йеннасом де Молом, Естонської Республіки Каймо Кууском та Республіки Словенії Томажем Менціним.

«Ми вдячні вашим країнам за жорстку позицію щодо російської військової агресії в Україні, підтримку нашої країни на дипломатичному рівні, а також надання нам військової й гуманітарної допомоги», – наголосив Юрій Гелетій на початку зустрічі.

Особливу увагу сторони приділили досвіду Національного банку з підтримки стабільного функціонування банківської системи України в умовах військового стану, а також потребам нашої держави під час війни та після її закінчення. Міжнародні партнери високо оцінили дії центрального банку України, відзначивши їх ефективність та своєчасність.

Також обговорили напрями подальших заходів впливу на агресора. Дипломати запевнили у всебічній підтримці України їх державами у війні з окупантами. Крім того, вони запропонували активізувати роботу щодо повторного інформування населення своїх держав про благодійні рахунки, відкриті Національним банком. Водночас зазначили, що і громадяни, і державні інституції  Нідерландів, Естонії та Словенії мають велике бажання допомогти Україні.

«Після завершення військових дій ми потребуватимемо значної допомоги для відновлення нашої країни. Водночас нам необхідно сформувати «запобіжники», які зменшать ризики повторення подібної ситуації у майбутньому. Україна розраховує на міжнародну підтримку», – наголосив заступник Голови НБУ Сергій Ніколайчук.

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини