Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Кирило Шевченко виступив на спеціальному засіданні Загальної Ради Європейського центрального банку

Кирило Шевченко виступив на спеціальному засіданні Загальної Ради Європейського центрального банку

4 травня Голова Національного банку України Кирило Шевченко виступив на засіданні ad-hoc Загальної Ради Європейського центрального банку (ЄЦБ). Засідання було присвячене питанням впливу війни росії проти України на економіку ЄС, а також перспективам подальшої технічної співпраці Національного банку України та Європейської системи центральних банків.

«Я щиро вдячний за допомогу та підтримку, яку ви надаєте Україні та Національному банку зокрема,  під час війни», – сказав Кирило Шевченко на початку виступу.

Голова Національного банку України також зазначив, що запрошення долучитися до участі у засіданні Загальної Ради ЄЦБ є потужним сигналом підтримки нашої держави.

Кирило Шевченко наголосив на незмінності мети Національного банку України – стати повноправним членом європейської спільноти центробанків та зауважив, що це завдання чітко визначено у візії НБУ.

«Незважаючи на звірства війни, Україна залишається вірною євроінтеграційному шляху. Ми всі разом наполегливо працюємо над створенням кращого майбутнього для нашої держави», – наголосив Голова Національного банку.

Кирило Шевченко поінформував колег про поточний стан економіки, фінансової та банківської систем України, а також заходи, вжиті центробанком для підтримки фінансової стабільності в умовах воєнного стану. Окремо підкреслив, що після закінчення війни Національний банк України поступово повернеться до режиму інфляційного таргетування з плаваючим обмінним курсом.

Члени Загальної Ради ЄЦБ висловили всебічну підтримку народу України. Також Європейський центральний банк планує запустити спеціальну програму стажування для українських випускників вишів та молодих фахівців, запропонувавши 15 вакансій для стажування відповідно до потреб організації. Незабаром талановита українська молодь отримає можливість застосувати на практиці знання, отримані під час навчання, та здобути професійний досвід роботи в ЄЦБ.

«Сьогоднішнє засідання є промовистим свідченням європейської єдності з Україною перед обличчям війни», – заявила президент ЄЦБ Крістін Лагард.

Нагадаємо, Національний банк вперше в історії України отримав запрошення до участі у засіданні Загальної Ради Європейського центрального банку. Президент ЄЦБ Крістін Лагард запросила Голову Національного банку України приєднатися до засідання ad-hoc під час двосторонньої зустрічі у межах візиту керівництва НБУ до США для участі у Весняних зборах МВФ та Світового банку.

Довідково

До складу Загальної Ради ЄЦБ входять президент ЄЦБ, Віце-президент ЄЦБ та голови національних центральних банків 27 держав-членів ЄС (це представники 19 країн Єврозони та 8 країн, що не входять до Єврозони). Засідання Загальної Ради відбуваються один раз на квартал.

 

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини