Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Кредитній спілці анульовано ліцензії та виключено з реєстру

Кредитній спілці анульовано ліцензії та виключено з реєстру

Національний банк відкликав (анулював) ліцензії на провадження діяльності з надання фінансових послуг та виключив з Державного реєстру фінансових установ КС "МОЯ РОДИНА" (ЄДРПОУ 34259312) на підставі заяви компанії, керуючись особливим порядком під час дії воєнного стану.

КС "МОЯ РОДИНА" мала дві ліцензії на провадження діяльності з надання фінансових послуг, а саме:

  • на надання коштів у позику, в тому числі і на умовах фінансового кредиту;
  • на залучення фінансових активів із зобов’язанням щодо наступного їх повернення.

Обсяг активів КС "МОЯ РОДИНА" станом на 01 жовтня 2022 року становив 1 699,00 тис. грн (0,11% від загального обсягу ринку кредитних спілок), зобов’язання – 109,00 тис. грн, у тому числі 23,0 тис. грн – зобов’язання, на які не нараховуються проценти (0,01% від загального обсягу ринку кредитних спілок).

Таке рішення Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг ухвалив 04 січня 2023 року.

Довідково

Кредитні спілки, які не мають зобов’язань за договорами про залучення внесків (вкладів) членів кредитної спілки на депозитні рахунки, під час дії воєнного стану мають право звернутися до Національного банку із заявою про відкликання (анулювання) ліцензій та виключення відомостей про кредитну спілку з Державного реєстру фінансових установ.

Особливий порядок відкликання (анулювання) усіх ліцензій на провадження діяльності з надання фінансових послуг та виключення відомостей про кредитну спілку з Державного реєстру фінансових установ передбачений пунктами 182-188 постанови Правління Національного банку України "Про врегулювання діяльності учасників ринку небанківських фінансових послуг, небанківських фінансових груп, учасників платіжного ринку, колекторських компаній та юридичних осіб, які отримали ліцензію на надання банкам послуг з інкасації" від 06 березня 2022 року № 39 (зі змінами).

 

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини