Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Кредитній спілці тимчасово зупинено ліцензії

Кредитній спілці тимчасово зупинено ліцензії

Національний банк тимчасово зупинив ліцензії на провадження діяльності з надання фінансових послуг КРЕДИТНІЙ СПІЛЦІ "СВІТОВИД" (ЄДРПОУ 25377384), а саме: на залучення фінансових активів із зобов’язанням щодо наступного їх повернення та на надання коштів у позику, в тому числі і на умовах фінансового кредиту. 

Таке рішення Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг прийняв 13 листопада 2023 року.

КС "СВІТОВИД" станом на 01 липня 2023 року не дотримувалася обов’язкових фінансових нормативів та вимог, що обмежують ризики за операціями з фінансовими активами, зокрема нормативу достатності капіталу (К2). Нагадуємо, що дотримання нормативу достатності капіталу (К2) є важливим для кредитних спілок, оскільки цей норматив  забезпечує запас капіталу, достатній для поглинання можливих збитків та захисту депозитних і пайових внесків членів кредитної спілки.

Кредитна спілка повинна усунути порушення та їх причини до 31 грудня 2023 року.

Рішення про застосування заходу впливу набирає чинності з 14 листопада 2023 року.

Довідково

Після тимчасового зупинення ліцензій фінансова установа втрачає право:

  • укладати договори (продовжувати строк діючих договорів) про надання фінансових послуг із клієнтами щодо виду фінансових послуг, на провадження яких була видана ліцензія, дію якої тимчасово зупинено;
  • укладати договори (уносити зміни до діючих договорів) про надання фінансових послуг, що мають як наслідок збільшення зобов'язань учасника ринку небанківських фінансових послуг перед клієнтами щодо виду фінансових послуг, на провадження яких була видана ліцензія.

 

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини