Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Можливості використання корпоративних платіжних карток розширяться

Можливості використання корпоративних платіжних карток розширяться

Національний банк України має намір розширити можливості застосування корпоративних платіжних карток. Для цього регулятор планує осучаснити та удосконалити вимоги законодавства щодо емісії платіжних карток та їх використання бізнесом.

Зокрема, Національний банк планує чітко визначити, що:

  • бізнес має право самостійно визначати перелік осіб, які матимуть можливість використовувати корпоративні платіжні картки для розрахунків;
  • переказ, ініційований з використанням платіжної картки, для зарахування коштів на рахунок отримувача,​ є безготівковим розрахунком. 

Окрім того, регулятор планує спростити отримання платіжної картки довіреною особою/представником фізичної особи-власника рахунку. Так, передбачається надати можливість складати довіреність на отримання платіжної картки у відділені банку.

Відповідні зміни містить проєкт постанови Правління Національного банку України “Про внесення змін до Положення про порядок емісії електронних платіжних засобів і здійснення операцій з їх використанням” (далі – проєкт), який регулятор пропонує до обговорення громадськості та бізнес-спільноті.

Зауваження та пропозиції до проєкту приймаються до 17 березня 2021 року на поштову та електронну адресу Національного банку України.

Поштова адреса: 01601, м. Київ, вул. Інститутська, 9, Національний банк України, Департамент платіжних систем та інноваційного розвитку.

Електронна адреса[email protected].​

Теги
Документи
Your browser does not support SVGs
Проєкт постанови Правління Національного банку України “Про внесення змін до Положення про порядок емісії електронних платіжних засобів і здійснення операцій з їх використанням”
Завантажити
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини