Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Монета за донат для ЗСУ: Національний банк та ПриватБанк оголошують збір коштів до Дня Незалежності України

Монета за донат для ЗСУ: Національний банк та ПриватБанк оголошують збір коштів до Дня Незалежності України

До Дня Незалежності України Національний банк спільно з ПриватБанком оголошують про старт благодійного збору коштів "Монета за донат для ЗСУ".

Кожен, хто візьме участь у зборі коштів, матиме шанс отримати одну з 10 ексклюзивних пам’ятних монет “Ой у лузі червона калина” (п’ять зі срібла та п’ять із нейзильберу) – з підписами Голови Національного банку України Кирила Шевченка та Головнокомандувача Збройних Сил України Валерія Залужного.

Пам’ятні монети "Ой у лузі червона калина" – одні з перших, які Національний банк увів у обіг з початку війни. Вони присвячені українській пісні, яка після віроломного нападу російських військ на Україну зазвучала з новою силою та стала сучасним символом протистояння російській військовій агресії. До кінця 2022 року Національний банк відкарбує 2500 срібних та 75000 нейзильберових пам’ятних монет "Ой у лузі червона калина". Ціна Національного банку на срібну монету становить 1845 гривні, монету з нейзильберу – 133 гривні.

"Вже рівно шість місяців, від тривожного ранку 24 лютого, українці самовіддано захищають незалежність нашої країни. Ми довели свою надзвичайну стійкість і згуртованість. Стали єдиною потужною силою. До Дня Незалежності України ми пропонуємо українцям вкотре об’єднатися заради допомоги українським захисникам та захисницям та отримати за це шанс на ексклюзивний подарунок – унікальні пам’ятні монети, присвячені українській пісні "Ой у лузі червона калина", виразному музичному символу нашої боротьби за збереження незалежності", – сказав Голова Національного банку України Кирило Шевченко.

"ПриватБанк впевнено тримає лінію фінансової оборони України, разом із мільйонами наших клієнтів ми не лише стоїмо на захисті фінансового фронту, рухаємо економіку вперед, а й допомагаємо армії, донатимо волонтерам, забезпечуємо обладнанням шпиталі. Під час війни ми розширили можливості зручних цифрових каналів для збору коштів, на сьогодні тільки на ЗСУ українці перерахували через ПриватБанк більше 2,5 млрд грн. У День Незалежності України раді приєднатися до благодійної ініціативи Національного банку та підтримати унікальними подарунками всіх українців, які щиро та завзято допомагають нашим захисникам та захисницям", – відзначив голова правління ПриватБанку Герхард Бьош.

Усі зібрані кошти будуть перераховані на спецрахунок Національного банку, відкритий для потреб Збройних Сил України. Нагадаємо, що за шість місяців війни спільними зусиллями українців та міжнародної спільноти на цей рахунок було зібрано 20,2 млрд грн і перераховано на потреби військових вже майже 19,6 млрд грн.

Умови участі у зборі коштів

Старт збору – 24 серпня 2022 року о 10:00.

Завершення – 2 вересня 2022 року о 23:59.

  • Щоб отримати шанс на виграш монети зі срібла, необхідно переказати 1000 гривень на спецрахунок НБУ за "срібним" QR-кодом чи за посиланням:

За кожен донат у сумі 1000 грн учасник отримує один запис у таблиці результатів, з якої за допомогою сервісу рандомайзингу обиратимуться переможці.

Більше донатів – більше шансів на перемогу: 2000 грн – два записи, 3000 грн – три записи тощо. Учасники мають самостійно подбати, щоб внески були кратні 1000 грн.

  • Щоб отримати шанс на виграш монети з нейзильберу, необхідно переказати 100 гривень на спецрахунок НБУ за "нейзильберовим" QR-кодом чи за посиланням:

За кожен донат у сумі 100 грн учасник отримує один запис у таблиці результатів, з якої за допомогою сервісу рандомайзингу обиратимуться переможці.

Більше донатів – більше шансів на перемогу: 200 грн – два записи, 300 грн – три записи тощо. Учасники мають самостійно подбати, щоб внески були кратні 100 грн.

Кількість донатів від однієї людини не обмежена.

Учасники мають у коментарі до переказу вказати номер свого мобільного телефону, щоб у разі перемоги з ними можна було зв’язатися.

З детальними умовами участі у зборі коштів можна ознайомитися за посиланням.

Про оголошення переможців

Результати збору та переможців, які отримають унікальні монети, буде оголошено наживо 5 вересня 2022 року (час буде повідомлено додатково).

Одну монету гарантовано отримає учасник, який перерахує найбільший донат: срібну – за "срібним" QR-кодом або відповідним посиланням; із нейзильберу – за "нейзильберовим" QR-кодом або відповідним посиланням.

Серед решти учасників у прямому ефірі за допомогою сервісу рандомайзингу random.org буде визначено по чотири учасника, які отримають срібні та нейзильберові пам’ятні монети "Ой у лузі червона калина" з автографами очільників Збройних Сил України та Національного банку.

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини