Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Національний банк доповнив перелік прийнятного забезпечення фінансовими інструментами ЕКА

Національний банк доповнив перелік прийнятного забезпечення фінансовими інструментами ЕКА

Національний банк доповнив перелік прийнятного забезпечення, визначений Положенням № 351*,  гарантіями та договорами страхування ПрАТ "Експортно-кредитне агентство" (далі – ЕКА).

Відповідні рішення ґрунтуються на положеннях Закону України "Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення ефективного функціонування Експортно-кредитного агентства" від 24 березня 2022 року № 2154-IX. Це сприятиме збільшенню обсягів кредитної підтримки банками експортно орієнтованих галузей економіки України.

Відповідні зміни затверджені постановою Правління Національного банку України від 29 квітня 2022 року № 87 "Про внесення змін до Положення про визначення банками України розміру кредитного ризику за активними банківськими операціями", що набрала чинності з 30 квітня 2022 року, та постановою Правління Національного банку України від 09 травня 2022 року № 95 "Про внесення змін до Положення про визначення банками України розміру кредитного ризику за активними банківськими операціями", що набирає чинності з 10 травня  2022 року.

* Положення про визначення банками України розміру кредитного ризику за активними банківськими операціями, затверджене  постановою Правління НБУ від 30 червня 2016 року № 351 (зі змінами).

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини