Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Національний банк довів у суді законність відхилення кандидатури колишнього голови наглядової ради Ощадбанку Шевкі Аджунера

Національний банк довів у суді законність відхилення кандидатури колишнього голови наглядової ради Ощадбанку Шевкі Аджунера

Шостий апеляційний адміністративний суд 2 липня 2020 року повністю задовольнив апеляційну скаргу Національного банку, підтвердивши таким чином законність рішення регулятора про відмову Шевкі Аджунеру в погодженні на посаду голови наглядової ради Ощадбанку.

18 лютого Окружний адміністративний суд міста Києва за позовом Аджунера скасував рішення Комітету з питань нагляду та регулювання діяльності банків, нагляду (оверсайту) платіжних систем Національного банку (далі – Комітет) про відмову у погодженні його кандидатури на зазначену посаду. Це рішення суду було скасоване судом апеляційної інстанції 2 липня.

Ми вітаємо рішення суду та зазначаємо, що Національний банк мав законні підстави для відмови Шевкі Аджунеру. Це, зокрема, невідповідність критеріям професійної придатності (наявність у Шевкі Аджунера конфлікту інтересів та неналежне виконання ним обов’язків голови наглядової ради). 

Довідково

Нагадаємо, у серпні 2019 року Національний банк за результатами оцінки відповідності кваліфікаційним вимогам членів наглядової ради Ощадбанку ухвалив рішення відмовити у погодженні таким особам:

  • Шевкі Аджунеру (голова наглядової ради, незалежний директор),
  • Олексію Грінченку (заступник голови наглядової ради, незалежний директор),
  • Олексію Резнікову (член наглядової ради, незалежний директор),
  • Дмитру Власову (член наглядової ради, представник від Верховної Ради України),
  • Даніелю Білаку (член наглядової ради, представник від Кабінету Міністрів України).
Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини