Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Національний банк оптимізував структуру під отримання нових функцій в межах проєкту "спліт"

Національний банк оптимізував структуру під отримання нових функцій в межах проєкту "спліт"

Національний банк трансформує внутрішню структуру, аби забезпечити ефективне виконання функцій з регулювання ринків небанківських фінансових послуг, які отримає з 1 липня 2020 року від Нацкомфінпослуг в рамках проєкту "спліт".

По-перше, створено два нові департаменти: методології регулювання діяльності небанківських фінансових установ в блоці "Монетарна стабільність" та нагляду за страховими ринком в блоці "Пруденційний нагляд".

До 1 липня 2020 року ці підрозділи будуть займатися розробкою пропозицій Національного банку до законодавчих ініціатив, нормативно-правових актів та процесів, які сприятимуть ефективному правонаступництву функцій від Нацкомфінпослуг. 

Після передачі функцій Нацкомфінпослуг, тобто після 1 липня 2020 року, Департамент нагляду за страховим ринком відповідатиме за здійснення пруденційного нагляду за страховими компаніями, спеціалізованими перестраховиками та страховими посередниками, а Департамент методології регулювання діяльності небанківських фінансових установ​ - за розробку і супроводження нормативно-правових та розпорядчих актів з питань регулювання небанківського фінансового ринку.

По-друге, була оновлена чинна структура Національного банку. Так, у структурі Департаменту нагляду за фінансовими установами (раніше - Департамент банківського нагляду) створено Управління нагляду за небанківськими кредитними установами та Управління нагляду за фінансовими компаніями, а у структурі Департаменту виїзних перевірок (раніше - Департамент виїзних перевірок банків) створено Управління перевірок небанківських фінансових установ.

Крім того, було повністю оновлено структуру Департаменту ліцензування, яка відтепер включатиме чотири управління: ліцензування кредитних установ, ліцензування страхових компаній, ліцензування фінансових компаній та експертно-аналітичне управління, а також відділ ліцензування платіжних послуг.

Найближчим часом будуть оголошені конкурсні відбори на керівні посади в новостворених підрозділах та підбір на вакантні посади, які з’явилися в результаті внесення змін до організаційної структури Національного банку.

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини