Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Національний банк отримав можливість звернути стягнення  на майновий комплекс у Києві для погашення боргу АТ "Банк "Фінанси та Кредит" за кредитами рефінансування

Національний банк отримав можливість звернути стягнення  на майновий комплекс у Києві для погашення боргу АТ "Банк "Фінанси та Кредит" за кредитами рефінансування

Національний банк України отримав можливість розпочати примусову реалізацію майна ТОВ "Будівельна компанія "Основа" – майнового комплексу загальною площею 22 621 кв. м., розташованого за адресою: м. Київ, вул. Іоана Павла ІІ, 4/6, – в рахунок часткового погашення заборгованості за кредитами рефінансування АТ "Банк "Фінанси та Кредит" перед  Національним банком.

Це стало можливим завдяки відмові 25 липня 2024 року Північним апеляційним господарським судом у задоволенні апеляційної скарги ТОВ "Будівельна компанія "Основа" на рішення Господарського суду Київської області від 13 грудня 2024 року, яким задоволено позов Національного банку про звернення стягнення на зазначений майновий комплекс.

"Хоча розгляд цієї судової справи і затягнувся, що пов’язано з неодноразовим призначенням у справі судових експертиз та зловживаннями майновим поручителем під час судового процесу, насамкінець Національний банк отримав рішення суду про задоволення вимог, яке набрало законної сили. Рішення суду апеляційної інстанції нарешті надає право Національному банку отримати відповідні накази суду та розпочати процедуру примусової реалізації іпотечного майна в межах виконавчого провадження. Отримані від реалізації кошти будуть спрямовані на погашення кредитної заборгованості банку "Фінанси та Кредит" перед Національним банком", – зазначив директор Юридичного департаменту Національного банку Олександр Зима.

Нагадаємо, ТОВ "Будівельна компанія "Основа" у 2008 році уклало з Національним банком договір іпотеки на майновий комплекс в забезпечення виконання зобов’язань за наданими АТ "Банк "Фінанси та Кредит" кредитами рефінансування.

Оскільки  АТ "Банк "Фінанси та Кредит" не виконав зобов’язання за кредитами, Національний банк у 2016 році звернувся до господарського суду з позовом з метою звернення стягнення на об’єкт нерухомості в судовому порядку.

Довідково

Національний банк 17 вересня 2015 року ухвалив рішення про віднесення АТ "Банк "Фінанси та Кредит" до категорії неплатоспроможних.

Загальний обсяг залишку заборгованості АТ "Банк "Фінанси та Кредит" перед Національним банком за кредитами рефінансування становить 5,884 млрд грн.

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини