Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Національний банк підбив підсумки NBU University Challenge

Національний банк підбив підсумки NBU University Challenge

15 грудня 2021 року відбулося нагородження переможців III Студентського чемпіонату "Монетарна політика: виклик Національного банку України університетам" (NBU University Challenge). Це змагання між командами з різних університетів України, яке раз на рік влаштовує Національний банк. 

Метою чемпіонату є поглиблення практичного розуміння студентами особливостей роботи центрального банку у сфері забезпечення цінової та фінансової стабільності в країні.

"NBU University Challenge проводиться Національним банком уже втретє, і я не маю сумніву в тому, що ця добра традиція буде продовжуватися, адже розвиток інтелектуального потенціалу молоді – один із незмінних пріоритетів НБУ. 

Ми пишаємся тим, що ці змагання стали унікальною всеукраїнською платформою, яка дає змогу якісно доповнити та урізноманітнити теоретичне навчання студентів практичним досвідом. Як і в попередні роки, цього року ми ставили за мету надати можливість молоді зазирнути за лаштунки роботи центрального банку та уявити себе на місці експертів та радників Правління", – зазначив заступник Голови НБУ Сергій Ніколайчук. 

Перемогу в NBU University Challenge 2021 та Кубок Голови Національного банку здобула команда Національного університету "Києво-Могилянська академія" під керівництвом наставника – кандидата економічних наук Олени Прімєрової. До складу команди увійшли студенти 3 курсу факультету економічних наук: Віталій Веремієнко (капітан), Анастасія Комарова, Тетяна Шендера, Валерія Кнурьова та Дмитро Жук.

Дипломом ІІ ступеня нагороджена команда студентів 3 і 4 курсу економічного факультету Національного університету "Острозька академія". Наставник – доцент, кандидат економічних наук Олександр Новоселецький. Члени команди: Наталія Горошко (капітан), Іванна Лукашук, Василь Чухілевич, Богдан Захарчук та Богдана Павленко.

Диплом ІІІ ступеня отримала команда Київського національного університету ім. Тараса Шевченка під керівництвом наставника – доктора економічних наук, доцента Наталії Версаль. До команди увійшли студенти 1 курсу магістратури та 3 і 4 курсу бакалаврату економічного факультету: Тетяна Лем (капітан), Ганна Кучанська, Анастасія Комар, Євгеній Рябко та Єгор Севостьянов.  

До складу журі фіналу ІІІ Студентського чемпіонату "Монетарна політика: виклик НБУ університетам" увійшли:

  • Сергій Ніколайчук, заступник Голови НБУ; 
  • Володимир Лепушинський, директор Департаменту монетарної політики та економічного аналізу; 
  • Первін Дадашова, директор Департаменту фінансової стабільності; 
  • Міхня Константінеску, менеджер відділу досліджень Департаменту монетарної політики та економічного аналізу; 
  • Ольга Погарська, заступник директора департаменту – начальник управління економічного аналізу Департаменту монетарної політики та економічного аналізу; 
  • Михайло Ребрик, начальник управління монетарної політики Департаменту монетарної політики та економічного аналізу (усі – представники НБУ).

Як і в попередні роки, у ролі почесного члена журі до події приєдналася Елізабет Кертіс, доктор філософії в галузі економіки, старший викладач економічного факультету Дартмутського коледжу (США), наставник студентської команди-переможця College Fed Challenge – 2020 та постійний член журі College Fed Challenge.

NBU University Challenge у 2021 році зібрав понад 150 учасників із 13 областей України та міста Києва. До змагання долучилася 31 команда студентів з 22 українських університетів. 

До 20 жовтня учасники готували конкурсні роботи з обґрунтованими пропозиціями щодо рівня облікової ставки центрального банку та можливостей удосконалення дизайну монетарної політики Національного банку з урахуванням прогнозу макроекономічної ситуації в Україні та світі. 

5 листопада було оголошено три найсильніші команди, які у фіналі чемпіонату, що відбувся 3 грудня, захищали власні монетарні рішення та змогли уявити себе на місці радників Правління Національного банку, роль якого виконувало журі.  

Під час фіналу оцінювалися розуміння основних концепцій макроекономіки та монетарної політики, якість макроекономічного аналізу, повнота відповідей на запитання журі, командна робота та навички презентацій. 

Усі 15 студентів, які входили до складу команд-фіналістів, запрошені на стажування до Національного банку України.

У 2022 році Національний банк має намір продовжити традицію проведення NBU University Challenge. 

Стежте за новинами NBU University Challenge на спеціальному лендингу змагання та на сторінці Financial Literacy Ukraine у Facebook.

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини