Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Національний банк пропонує до обговорення рекомендації щодо організації обслуговування споживачів із маломобільних груп населення в фінансових установах

Національний банк пропонує до обговорення рекомендації щодо організації обслуговування споживачів із маломобільних груп населення в фінансових установах

Національний банк пропонує до обговорення проєкт Методичних рекомендацій щодо організації обслуговування споживачів фінансових послуг із маломобільних груп населення в установах України. Основна мета документа – сприяти полегшенню процесу обслуговування маломобільних споживачів фінансових послуг у банках і небанківських фінансових установах. Ця мета досягатиметься через покращення доступності надаваних послуг і ресурсів споживачам усіх категорій, незалежно від їх індивідуальних можливостей та обмежень життєдіяльності.

Для досягнення цієї мети в проєкті документа фінансовим установам запропоновано розширений перелік засобів і пристосувань, технічних програм та застосунків, які дозволять споживачам із маломобільних груп населення:

  • безперешкодно пересуватися та спрощено орієнтуватися приміщенням фінансової установи у зв’язку з достатністю інформації;
  • вільно користуватися технологічно-доступними послугами;
  • легко працювати з вебсайтом фінансової установи.

Методичні рекомендації мають універсальний характер і можуть однаково успішно застосовуватись як банками, так і іншими фінансовими установами, державне регулювання та нагляд за діяльністю яких здійснює Національний банк. Їх застосування не залежить від географічного місця розташування, масштабу або профілю фінансової установи, кількості її працівників або розміру клієнтської бази.

Застосування фінансовими установами рекомендацій Національного банку не тільки підвищить рівень користування фінансовими послугами споживачами із маломобільних груп населення, а й сприятиме інклюзивному розвитку економіки країни та зростанню добробуту таких споживачів.

Публічне обговорення проєкту методичних рекомендацій триватиме до кінця вересня 2021 року.

Ознайомитися з матеріалами до обговорення можна за посиланням:

Національний банк приймає коментарі та пропозиції до проєкту методичних рекомендацій до 30 вересня 2021 року (включно) на електронну адресу [email protected].

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини