Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Національний банк та Superhumans Center розпочинають щорічну благодійну акцію #SuperCoins

Національний банк та Superhumans Center розпочинають щорічну благодійну акцію #SuperCoins

Національний банк України та Superhumans Center розпочинають проведення щорічної благодійної акції "#SuperCoins".

Благодійна акція "#SuperCoins" насамперед спрямована на дітей та молодь, які вже показали свою активність у попередніх благодійних акціях, організованих Національним банком. Так, торік понад 2,5 тис навчальних закладів з усіх куточків України долучилися до цієї важливої справи. Водночас благодійна акція "#SuperCoins" – це не тільки про збір коштів, а й про розвиток культури благодійності, яка є складовою частиною фінансової культури.

Упродовж наступних трьох місяців – з 9 вересня до 29 листопада 2024 року включно – по всій Україні триватиме збір монет номіналами 10, 50 копійок та 1, 2, 5 і 10 гривень. Сума зібраних коштів буде перерахована на потреби українських військових, які постраждали внаслідок бойових дій. 

"Звичайні монети, які ми щодня тримаємо в руках, можуть стати рятівною підтримкою для тих, хто цього потребує, та допомогти повернути суперможливості нашим героям. Звертаюся до молоді, педагогів та усіх громадян загалом: підтримайте українських військових, які втратили кінцівки, зробіть їх адаптацію простішою. Кожна зібрана монета здатна поліпшити життя тих, хто віддав частину себе заради України. Долучайтеся до збору коштів і разом творіть добро!", – закликав заступник Голови Національного банку Олексій Шабан.

“Ми всією командою дуже надихнулися ідеєю Національного банку, бо всі ми колись були дітьми, які збирають монетки для особливого приводу. Часи змінилися. Тепер дитячі збори теж присвячені особливому приводу. Але уже не мріям про велосипед чи нову іграшку, а добрій справі. Тому ми радіємо, що зможемо разом із молоддю та Національним банком у прямому  розумінні перетворювати гроші в сталеві кінцівки для наших захисників та захисниць.Ця історія про значно більше, ніж просто збір. Це про виховання навички допомагати та докладатися до спільної справи ще з шкільного віку. Крім збору, ми будемо залучати школи до обговорень з дітьми теми, як жити з людьми з травмами війни: інформування та формування здорової реакції дітей на людей з залізними кінцівками та шрамами на обличчі. Тому для нас цей проєкт має подвійну силу”, – прокоментувала співпрацю СЕО Superhumans Center Ольга Руднєва.

Як долучитися до ініціативи?

Щоб долучитися до акції, потрібно зібрати монети (номіналами 10, 50 копійок та 1, 2, 5 і 10 гривень) та в період із 09 вересня до 29 листопада 2024 року віднести їх до найближчого відділення банку – партнера акції. Банк перерахує ці кошти на рахунок фонду Superhumans Center.

До акції можуть долучатися колективи та збирати монети в закладах освіти, на підприємствах, в організаціях та інших установах. Це дасть змогу всім небайдужим громадянам долучитися до збору коштів та підтримати наших героїв.

Банками – партнерами акції стали ПриватБанк, Ощадбанк та ПУМБ.

На спеціальному інформаційному порталі зазначені адреси всіх відділень банків-партнерів, де громадяни зможуть перерахувати зібрані монети на рахунок фонду "Superhumans Center", а також детальна інформація про умови участі в акції та заходи для закладів освіти.

Зокрема, в межах акції проходитимуть освітні заходи для навчальних закладів, а саме:

  • Освітні розмови з дітьми "Поважай та розумій" – це бесіди педагогів з дітьми про правила комунікації та етику спілкування з людьми з інвалідністю. Це заняття про важливі етичні принципи та правила, що допоможуть уникати помилок у комунікації та сприятимуть створенню комфортного та шанобливого середовища під час спілкування.

Під час заняття діти дізнаються, як взаємодіяти, виявляючи повагу, уникати стереотипів, правильно використовувати мовні вирази і створювати атмосферу взаєморозуміння під час спілкування з людьми з інвалідністю. Бесіди будуть проводити педагоги на основі матеріалів, розроблених Superhumans Center та Національним банком.

  • Конкурс "Монети вдячності" – це освітня ініціатива, під час якої заклади освіти, що беруть участь в акції зі збору монет #SuperCoins, будуть створювати мозаїки із зібраних монет на тему вдячності українським військовим, які захищають Україну від ворога. Конкурсна робота може складатися з малюнків, фотографій, окремі елементи яких викладені чи прикрашені монетами.
Довідково

Superhumans Center – це сучасна клініка протезування, реабілітації, реконструктивної хірургії та психологічної підтримки постраждалих під час війни в Україні військових і цивільних. Superhumans – це не бізнес. Всі послуги в клініці для пацієнтів безкоштовні. Центр фінансується донорами та партнерами. Перший Superhumans Center відкрили у квітні 2023 року поблизу Львова.

 

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини