Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Національний банк терміново перерахував до Державного бюджету України майже 19 млрд грн

Національний банк терміново перерахував до Державного бюджету України майже 19 млрд грн

Національний банк України 24 лютого 2022 року перерахував частину прибутку до розподілу в сумі майже 19 млрд грн до Державного бюджету України для фінансового забезпечення функціонування держави в умовах воєнного стану.

«Національний банк оперативно перерахував частину прибутку до розподілу за підсумками 2021 року до Державного бюджету України. Ця сума – майже 19 млрд грн. Це крок, якого потребує наша держава, її Збройні Сили та кожен українець», – прокоментував Голова Національного банку України Кирило Шевченко.

Нагадаємо, Національний банк відкрив спеціальний мультивалютний рахунок для збору коштів на потреби армії у зв’язку з уведенням воєнного стану в Україні, збройною агресією РФ та небезпекою для державної незалежності України, її територіальної цілісності.

Реквізити для перерахувань у гривні та в іноземних валютах зазначені за посиланням: https://bank.gov.ua/ua/news/all/natsionalniy-bank-vidkriv-spetsrahunok-dlya-zboru-koshtiv-na-potrebi-armiyi

Довідково

Рішення про перерахування частини прибутку до розподілу за підсумками 2021 року до Державного бюджету України у 2022 році ухвалене Правлінням Національного банку України 24 лютого 2022 року відповідно до статей 5, 51, 7, 15, 56 Закону України «Про Національний банк України», Закону України від 24 лютого 2022 року №2102-IX «Про затвердження Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні», Указу Президента України від 24 лютого 2022 року № 64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні» та з метою забезпечення виконання Указу Президента України від 24 лютого 2022 року №67/2022 «Про невідкладні заходи щодо фінансового забезпечення функціонування держави в умовах воєнного стану».

 

Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини