Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Національний банк тимчасово зупинив страховику всі ліцензії на провадження страхової діяльності

Національний банк тимчасово зупинив страховику всі ліцензії на провадження страхової діяльності

Національний банк України застосував до ПрАТ "СК "САН ЛАЙФ" (код за ЄДРПОУ 21538028) захід впливу у вигляді тимчасового зупинення всіх ліцензій на провадження страхової діяльності 

Таке рішення 19 серпня 2021 року ухвалив Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг Національного банку у зв’язку із невиконанням страховиком попереднього рішення Національного банку України про застосування заходу впливу від 16 квітня цього року.

Захід впливу, що не був виконаний ПрАТ "СК "САН ЛАЙФ", передбачав зобов’язання страховика усунути порушення законодавства про фінансові послуги (недотримання нормативу платоспроможності та достатності капіталу) у строк до 31 травня 2021 року.

ПрАТ "СК "САН ЛАЙФ" порушує норматив платоспроможності та достатності капіталу уже понад рік (з 31.03.2021). Страховик не усунув це порушення станом на дату ухвалення Національним банком рішення про тимчасове зупинення всіх ліцензій на провадження страхової діяльності.

Крім того, ПрАТ "СК "САН ЛАЙФ" має невиконаний захід впливу, застосований до страховика попереднім регулятором ринків небанківських фінансових послуг (Нацкомфінпослуг) у зв’язку із недотриманням нормативу платоспроможності та достатності капіталу.

Рішення про застосування заходу впливу набуває чинності 20 серпня 2021 року.

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини