Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту

Національний банк у II кварталі 2020 року направив правоохоронцям інформацію про підозрілі операції клієнтів 3 банків та 2 небанківських фінансових установ

Національний банк України у II кварталі 2020 року продовжував надавати правоохоронним органам відомості, що можуть свідчити про організовану злочинну діяльність.

Ці дані були отримані під час перевірок з питань фінансового моніторингу та дотримання вимог валютного законодавства.

Так, станом на 30 червня 2020 року до правоохоронних органів надіслано за результатами перевірок з питань фінансового моніторингу 4 листи з інформацією про підозрілі фінансові операції клієнтів банків та небанківських фінансових установ на загальну суму біля 4,6 млрд грн.

Водночас упродовж II кварталу 2020 року надіслано одне повідомлення про підозрілі фінансові операції до Національного антикорупційного бюро України на загальну суму близько 24,9 млн дол США.

Здебільшого надана правоохоронцям інформація стосувалася проведення клієнтами банків/небанківських фінансових установ фінансових операцій, характер або наслідки яких дають підстави вважати, що вони можуть бути пов’язані з виведенням капіталів, легалізацією кримінальних доходів, конвертацією (переведенням) безготівкових коштів у готівку, уникненням оподаткування тощо.

Нагадаємо, що у I кварталі 2020 року Національний банк направив правоохоронцям інформацію про підозрілі операції клієнтів 7 банків та 2 небанківських фінансових установ.​

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини