Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Національний банк визнав ділову репутацію Вячеслава Богуслаєва небездоганною та заборонив йому використання права голосу за акціями АТ "МОТОР-БАНК"

Національний банк визнав ділову репутацію Вячеслава Богуслаєва небездоганною та заборонив йому використання права голосу за акціями АТ "МОТОР-БАНК"

Національний банк визнав ділову репутацію власника істотної участі, єдиного акціонера АТ "МОТОР-БАНК" Богуслаєва Вячеслава Олександровича небездоганною та застосував до нього захід впливу у вигляді тимчасової, до усунення порушення, заборони використання права голосу за 100% акцій АТ "МОТОР-БАНК" строком на 1 рік.

Таке рішення Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності банків, нагляду (оверсайту) платіжних систем ухвалив на засіданні 10 листопада 2022 року.

Підставою для ухвалення рішення стало отримання Національним банком відомостей про наявність у Богуслаєва В.О. громадянства Російської Федерації з 2000 року.

Нагадаємо, що 23.07.2022 перелік ознак небездоганної ділової репутації фізичної особи було доповнено такою ознакою: особа є громадянином чи податковим резидентом або місцем її постійного проживання є держава, що здійснює/здійснювала збройну агресію проти України у значенні, наведеному в статті 1 Закону України "Про оборону України" (підпункт 8 пункту 62 глави 6 розділу ІІ Положення про ліцензування банків, затвердженого постановою Правління Національного банку від 22.12.2018 № 149).

Відповідно до статті 73 Закону України "Про банки і банківську діяльність" право голосу щодо відповідних акцій банку, а також право брати участь в управлінні банком переходять до довіреної особи, яка призначається Національним банком.

 

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини