Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Національний банк врегулював діяльність кредитних спілок на період дії воєнного стану

Національний банк врегулював діяльність кредитних спілок на період дії воєнного стану

Національний банк на період дії воєнного стану врегулював діяльність кредитних спілок. Регулятор надав право кредитним спілкам не видавати:

  • внески (вклади) за договорами про залучення  строкового внеску (вкладу) та нараховані проценти за цими внескам (вкладами) до закінчення строку їх дії;
  • додаткові пайові внески членам кредитної спілки  в разі звернення про їх видачу.

Крім того, кредитні спілки обмежують видачу готівкових грошових коштів у національній валюті України  в обсязі не більше 100 тисяч гривень на добу на одного члена кредитної спілки.

Водночас кредитні спілки мають право встановлювати граничну суму видачі готівкових грошових коштів у національній валюті України на добу на кожного члена кредитної спілки за умови дотримання обмеження у 100 тисяч гривень.

Такі зміни в роботі кредитних спілок затверджені постановою Правління Національного банку України від 26 лютого 2022 року № 24 "Про врегулювання діяльності фінансових установ".

Постанова набрала чинності 26 лютого 2022 року та діє на період дії Указу Президента України від 24 лютого 2022 року № 64/2022 "Про введення воєнного стану в Україні".

Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини