Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Національний банк зміцнює фінансову оборону України разом із міжнародними колегами

Національний банк зміцнює фінансову оборону України разом із міжнародними колегами

01 березня 2022 року Голова Національного банку України Кирило Шевченко зустрівся з Головою центробанку Швеції (Sveriges Riksbank) Стефаном Інгвесом. До зустрічі також долучилися заступник Голови НБУ Сергій Ніколайчук та заступник Голови Sveriges Riksbank Анна Бреман.

Сторони обговорили вжиті Національним банком заходи для забезпечення належного функціонування фінансової системи України в умовах воєнного стану. Керівництво НБУ також попросило шведських колег підтримати дії, націлені на протидію агресії Росії у фінансовій сфері.

Нагадаємо, раніше НБУ закликав міжнародні платіжні системи Visa та Mastercard призупинити обслуговування платіжних карток, емітованих банками Росії. НБУ також звернувся до послів і керівників центробанків країн G7, європейських банків, які здійснюють поставки готівки та представників Western Union з проханням припинити доставку готівкової іноземної валюти до російських і білоруських банків. Крім того, НБУ неодноразово виступав з проханням про повне відключення Російської Федерації від SWIFT.

Керівництво центробанку Швеції висловило підтримку та готовність допомогти українському центральному банку в межах тих рішень та заходів, які були прийняті ЄС, США та урядом Швеції. Сьогодні підтримка наших міжнародних партнерів є надзвичайно важливою для нас.

Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини