Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
НБУ приєднався до Телеконференції щодо ситуативної обізнаності  з питань операційної безпеки

НБУ приєднався до Телеконференції щодо ситуативної обізнаності з питань операційної безпеки

Національний банк України став регулярним учасником Телеконференції щодо ситуативної обізнаності  з питань операційної безпеки  (Operational Security Situational Awareness Teleconference, OSSAT).

Заявку, яку надіслав Національний банк України за підтримки центральних банків Бельгії та Нідерландів, підтримали усі учасники спільноти..

Завдяки членству в цій спільноті Національний банк України отримає можливість  обмінюватися з іншими учасниками інформацією з питань кіберзлочинної діяльності щодо її фінансових сервісів, вразливостей, технологічних тенденцій та загроз, інцидентів безпеки, що впливає на учасників ринку фінансових послуг.

Це дасть змогу посилити захист систем  безпеки як НБУ, так і українських фінансових установ загалом, які відіграють велику роль у забезпеченні операційної стабільності в умовах повномасштабної війни. 

Членство в OSSAT дає можливість НБУ брати участь у щорічній Operational Security Situational Awareness Conference, а також у робочих групах, метою яких є вирішення найактуальніших питань кібербезпеки. Зустрічі учасників OSSAT організовуються регулярно -  один раз на два тижні.

Довідково

Operational Security Situational Awareness Teleconference (OSSAT) організовується Європейським центральним банком з 2012 року для обміну інформацією з питань кіберзлочинної діяльності стосовно фінансових сервісів спільноти, вразливостей, технологічних тенденцій та загроз, інцидентів безпеки. Членство обмежено членами Bank for International Settlements (BIS), міжнародними фінансовими установами (МВФ, Світовий банк), членами Європейської системи центральних банків (ЄСЦБ) та the Computer Emergency Response Team for the EU institutions, bodies and agencies (CERT-EU).

 

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини