Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
NBU University Challenge 2022: стартувала реєстрація студентських команд

NBU University Challenge 2022: стартувала реєстрація студентських команд

Національний банк України оголошує про початок традиційного студентського чемпіонату "Монетарна політика: виклик НБУ університетам" (NBU University Challenge 2022) та запрошує молодь з усієї України взяти участь у змаганні.

"НБУ проводить University Challenge, починаючи з 2019 року. У нас не було жодних сумнів, що чемпіонат відбудеться і цьогоріч, попри повномасштабну війну, яка суттєво посилила невизначеність, а тому рішення з економічної політики стали ще складнішими.

Такі обставини – це нові виклики, на які потрібно гідно відповідати. Тож пропонуємо студентській молоді спробувати себе у ролі радників Правління НБУ і зануритися у процес прийняття рішень з монетарної політики в умовах війни", – підкреслив заступник Голови НБУ Сергій Ніколайчук.

Що таке NBU University Challenge?

Це унікальна можливість зазирнути за лаштунки роботи головного регулятора фінансового сектору країни. Національний банк щорічно проводить це змагання для поглиблення практичного розуміння студентами ролі монетарної політики в розвитку економіки України.

Цього року учасникам необхідно буде підготувати та обгрунтувати відповідь на розширене питання: "Якими мають бути рішення Правління НБУ щодо процентних ставок, офіційного курсу та валютних обмежень під час війни і чому?"

Хто може взяти участь у змаганні?

Команди будь-якого закладу вищої освіти нашої країни. Команда має складатися з трьох-п'яти студентів, які навчаються на одному факультеті. Роботу команди координує викладач-наставник.

Беручи участь у змаганні, студенти можуть поліпшити навички аналітичного мислення, економіко-математичного моделювання, командної роботи й публічних виступів, що є важливими для успішного професійного розвитку.

Минулого року в чемпіонаті взяли участь понад 130 студентів – представники 31 команди із 23 університетів із 13 областей України та міста Києва. Загалом за три роки існування цього студентського змагання його учасниками стали команди з 45 університетів із 19 регіонів України.

Як зареєструватися для участі та в які дати відбуватиметься NBU University Challenge 2022?

Реєстрація студентських команд для участі в NBU University Challenge 2022 триватиме до 22 вересня 2022 року (включно). Щоб зарєструватися, командам необхідно заповнити форму за цим посиланням.  

Наступного дня після закриття реєстрації, 23 вересня, відбудеться настановча сесія для зареєстрованих учасників змагання. Учасники NBU University Challenge матимуть можливість ознайомитися з роботою Комітету з монетарної політики Національного банку та дізнатися більше про інструменти, за допомогою яких центральний банк зберігає контроль за цінами в країні, незважаючи на повномасштабну війну.

Презентації для участі у змаганні мають бути подані командами до 19 жовтня 2022 року включно. Оголошення результатів відбору команд-фіналістів відбудеться 4 листопада, а фінал – 18 листопада.

Роботи учасників оцінюватимуть члени Комітету з монетарної політики Національного банку України та запрошені експерти.

Фіналісти й переможці чемпіонату будуть відзначені та отримають запрошення на стажування до НБУ, а команда-переможець здобуде Кубок Голови Національного банку України.

Із детальною інформацією про умови участі та основні етапи чемпіонату можна ознайомитися за посиланням.

До зустрічі на NBU University Challenge!

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини