Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
NBU University Challenge 2024: стартувала реєстрація студентських команд

NBU University Challenge 2024: стартувала реєстрація студентських команд

Національний банк України оголошує про початок традиційного студентського чемпіонату "Монетарна політика: виклик НБУ університетам" (NBU University Challenge 2024) та запрошує до участі молодь з усієї України.

Що таке NBU University Challenge?

Це змагання між командами з різних університетів України. Командам потрібно підготувати рекомендації щодо рішень з монетарної політики. Зокрема, обґрунтовано пояснити, якими мають бути рішення Правління НБУ щодо процентних ставок, офіційного курсу та валютних обмежень.

NBU University Challenge – це також унікальна можливість зазирнути за лаштунки роботи Національного банку: ознайомитися з роботою Комітету з монетарної політики, розібратися з особливостями монетарної політики в умовах війни та поспілкуватися з практиками.

Беручи участь у змаганні, студенти здобудуть навички сучасного макроекономічного аналізу, поглиблять розуміння особливостей монетарної політики, поліпшать навички аналітичного мислення, економіко-математичного моделювання, командної роботи й публічних виступів. Це важливо для професійного розвитку.

Національний банк проводить NBU University Challenge щорічно, починаючи з 2019 року. Минулого року в чемпіонаті взяли участь більше 120 студентів з 22 університетів (із 11 областей України та міста Києва). Загалом за п'ять років проведення змагання до нього долучилися команди з 49 університетів із 21 регіону України.

Хто може взяти участь у чемпіонаті?

Команди будь-якого закладу вищої освіти нашої країни. Команда має складатися з трьох-п'яти студентів, які навчаються на одному факультеті. Роботу команди координує один викладач-консультант.

Учасниками чемпіонату не можуть бути чинні стажисти або працівники НБУ.

Як зареєструватися для участі та коли відбуватиметься NBU University Challenge 2024?

Для початку необхідно лише заповнити форму за цим посиланням. Реєстрація відкрита до 25 вересня (включно).

27 вересня відбудеться настановча сесія для зареєстрованих команд. Учасники дізнаються про інструменти центрального банку, особливості макроекономічного моделювання та прогнозування, а також аналізу показників та ризиків для ухвалення рішень з монетарної політики.

До 30 жовтня (включно) командам потрібно буде підготувати та подати презентації для участі у змаганні. Оголошення результатів відбору команд-фіналістів відбудеться 8 листопада, а фінал чемпіонату – 22 листопада. Роботи учасників оцінюватимуть члени Комітету з монетарної політики НБУ та запрошені експерти.

Що отримають переможці?

Фіналісти чемпіонату отримають дипломи та запрошення на стажування до Національного банку України. Команда-переможець також здобуде Кубок Голови НБУ та інші цінні призи.

Із детальною інформацією про умови участі та основні етапи чемпіонату можна ознайомитися за посиланням.

До зустрічі на NBU University Challenge!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини