Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Обсяг вкладень громадян та представників бізнесу України у військові облігації становить майже 5 млрд грн – депозитарій НБУ (оновлено)

Обсяг вкладень громадян та представників бізнесу України у військові облігації становить майже 5 млрд грн – депозитарій НБУ (оновлено)

Міністерство фінансів за 40 днів із початку повномасштабного нападу росії на Україну залучило до державного бюджету більше 29 млрд грн та близько 12 млн дол. США завдяки восьми аукціонам із продажу військових облігацій. Про це свідчать дані депозитарію Національного банку України.

Найбільший портфель військових ОВДП сконцентрований серед банків–первинних дилерів. Водночас і надалі сталими темпами збільшується обсяг торгів на вторинному ринку – минулого тижня він зріс до 7 млрд грн.

Так, станом на 4 квітня 2022 року понад 4 тис. громадян та представників бізнесу України стали власниками військових ОВДП на суму понад 4,8 млрд грн та майже 2,6 млн дол. США.

Національний банк і надалі закликає долучатися до підтримки державного бюджету України, зберігаючи і примножуючи водночас власні кошти.

Детальніша статистика щодо військових ОВДП розміщена за посиланням. Звертаємо вашу увагу, що дані в таблиці наведені за номінальною вартістю.

Довідково

Національний банк 22 березня 2022 року розпочав публікацію статистики депозитарію НБУ щодо військових облігацій на щотижневій основі. За наведеними нижче посиланням можна переглянути дані станом на:

 

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини