Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Одній кредитній спілці поновлено дію ліцензії, іншій – анульовано

Одній кредитній спілці поновлено дію ліцензії, іншій – анульовано

Національний банк України поновив дію ліцензії одній кредитній спілці, а ще одній – анулював усі ліцензії на провадження діяльності з надання фінансових послуг.

Щодо поновлення дії ліцензії

КС "КРЕДИТ-ФОС" (ЄДРПОУ 25694430) після усунення порушень поновлено ліцензію на залучення фінансових активів із зобов’язанням щодо наступного їх повернення.

Нагадаємо, 04 січня 2023 року до кредитної спілки було застосовано захід впливу у вигляді тимчасового зупинення ліцензії. Під час здійснення позапланової інспекційної перевірки були виявлені порушення спілкою вимог законодавства, що регулює діяльність учасників ринків фінансових послуг, а також законодавства про захист прав споживачів.

КС "КРЕДИТ-ФОС" усунула порушення в установлений строк, тож їй поновлено дію ліцензії.

Щодо анулювання ліцензій

БЕРЕЖАНСЬКІЙ КС "ВЗАЄМОДОПОМОГА" (ЄДРПОУ 25346121) анульовані всі ліцензії на провадження діяльності з надання фінансових послуг. Зазначена установа не усунула порушення ліцензійних умов.

Нагадаємо, 26 грудня 2022 року за результатами проведеної Національним банком позапланової інспекційної перевірки до БЕРЕЖАНСЬКОЇ КС "ВЗАЄМОДОПОМОГА" було застосовано захід впливу у  вигляді тимчасового зупинення всіх ліцензій на провадження діяльності з надання фінансових послуг. Під час здійснення позапланової інспекційної перевірки були виявлені порушення спілкою вимог законодавства, що регулює діяльність учасників ринків фінансових послуг, а також законодавства про захист прав споживачів.

Також 19 серпня 2022 року Національний банк застосував до кредитної спілки захід впливу за невиконання попереднього рішення регулятора, яке було прийняте за недотримання спілкою вимоги щодо обмеження частки непродуктивних активів.

У встановлений строк БЕРЕЖАНСЬКА КС "ВЗАЄМОДОПОМОГА" не усунула порушення, тож їй анульовано ліцензії.

Такі рішення Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг ухвалив 08 травня 2023 року. Рішення набирають чинності 09 травня 2023 року.

Довідково

Після зупинення або анулювання ліцензій фінансова установа позбавляється права провадити діяльність за видами зупинених або анульованих ліцензій. Зупинення або анулювання ліцензій не звільняє фінансову установу від виконання своїх зобов’язань за договорами про надання фінансових послуг.

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини