Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Одного страховика та одного страхового брокера виключено з реєстрів

Одного страховика та одного страхового брокера виключено з реєстрів

Національний банк України виключив з Державного реєстру фінансових установ ПРАТ "СК "СТРАХОВИЙ БУДИНОК" (ЄДРПОУ 23364325) через те, що в нього немає чинних ліцензій на провадження діяльності з надання фінансових послуг.

Усі ліцензії ПРАТ "СК "СТРАХОВИЙ БУДИНОК" було анульовано 30 грудня 2021 року.

Крім того, з Державного реєстру страхових та перестрахових брокерів виключено ТОВ "СТРАХОВИЙ БРОКЕР "ПРОІНШУРЕНС" (ЄДРПОУ 39704183) на підставі поданої ним заяви.

Такі рішення Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг ухвалив на засіданні 11 лютого 2022 року. 

Довідково

1 січня 2022 року набрала чинності постанова Правління Національного банку України від 24 грудня 2021 року № 153 "Про затвердження Положення про ліцензування та реєстрацію надавачів фінансових послуг та умови провадження ними діяльності з надання фінансових послуг" (далі – постанова). Відповідно до підпункту 2 пункту 18 постанови Національний банк протягом трьох місяців із дня набрання чинності цією постановою виключає з Державного реєстру фінансових установ та Реєстру осіб, які не є фінансовими установами, але мають право надавати окремі фінансові послуги, осіб, які не мають ліцензії на провадження діяльності з надання фінансових послуг та щодо яких на день набрання чинності цією постановою в Національному банку немає пакетів документів для отримання ліцензії на провадження діяльності з надання фінансових послуг.

Перевірити чинні ліцензії можна на сторінках офіційного Інтернет-представництва Національного банку України: фінансової установи – за посиланням, юридичної особи-лізингодавця – за посиланням.

 

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини