Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Одному ломбарду відкликано ліцензію, п’ять установ та одного страхового брокера виключено з реєстрів

Одному ломбарду відкликано ліцензію, п’ять установ та одного страхового брокера виключено з реєстрів

Національний банк України відкликав у ПТ "ЛОМБАРД ПЛАТИНУМ КАПІТАЛ "КУРНІЙ І КОМПАНІЯ" (ЄДРПОУ 20837007) ліцензію на провадження діяльності з надання фінансових послуг та виключив відомості про ПТ "ЛОМБАРД ПЛАТИНУМ КАПІТАЛ "КУРНІЙ І КОМПАНІЯ" з Державного реєстру фінансових установ на підставі поданих ним звернень.

Крім того, з Державного реєстру страхових та перестрахових брокерів виключено ПРИВАТНЕ ПІДПРИЄМСТВО “СТРАХОВИЙ БРОКЕР "АНГЕЛІУС" (ЄДРПОУ 30496176) на підставі поданої заяви.

Також у зв’язку з відсутністю чинних ліцензій на провадження діяльності з надання фінансових послуг Національний банк виключив чотири установи із Державного реєстру фінансових установ та Реєстру осіб, які не є фінансовими установами, але мають право надавати окремі фінансові послуги.

Так, із Державного реєстру фінансових установ виключено ПТ "ЛОМБАРД ГОЦ І КОМПАНІЯ" (ЄДРПОУ 34402810) та ТОВ "ФК "КОМПАНІЯ ФАКТОРІНГ КЕПІТАЛ" (ЄДРПОУ 43300816). Із Реєстру осіб, які не є фінансовими установами, але мають право надавати окремі фінансові послуги, виключено ТОВ "АГРО-ФІНАНС" (ЄДРПОУ 40750369) та ТОВ "МВП ЛІЗИНГ" (ЄДРПОУ 39930898).

Такі рішення Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг ухвалив на засіданнях 16 та 22 червня 2022 року.

Довідково

Нагадаємо, 11 лютого 2022 року набрав чинності Закон України “Про фінансові послуги та фінансові компанії”. Згідно з абзацом першим пункту 14 розділу VII “Прикінцеві та перехідні положення” Закону України “Про фінансові послуги та фінансові компанії” відсутність у надавача фінансових послуг чинної ліцензії на провадження діяльності з надання фінансових послуг станом на день набрання чинності зазначеним законом є підставою для виключення Національним банком України у встановленому ним порядку такого надавача фінансових послуг та відомостей про нього з відповідного реєстру з дня набрання чинності цим законом. Ця вимога не поширюється на надавачів фінансових послуг, включених Національним банком України до відповідного реєстру протягом останніх 12 місяців до дня набрання чинності зазначеним законом.

 

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини