Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Одну компанію виключено з Державного реєстру фінансових установ, сім установ добровільно відмовилися від ліцензій

Одну компанію виключено з Державного реєстру фінансових установ, сім установ добровільно відмовилися від ліцензій

Національний банк України виключив ТОВ "МІЧИГАН ФІНАНС" (ЄДРПОУ 43415473) із Державного реєстру фінансових установ на підставі його заяви. 

Таке рішення Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг (далі – Комітет) ухвалив на засіданні 18 жовтня 2021 року.

Нагадаємо, ТОВ "МІЧИГАН ФІНАНС" мало три ліцензії –  на надання послуг з факторингу, на надання послуг з фінансового лізингу та на надання коштів у позику, в тому числі і на умовах фінансового кредиту, які було анульовано 3 вересня 2021 року.

Також Комітет ухвалив рішення щодо відкликання всіх ліцензій у двох фінансових установ на підставі поданих ними заяв:

  • ТОВ "ФК ФОРТ" (ЄДРПОУ 42725156)  – ліцензій на надання послуг з фінансового лізингу; на надання послуг з факторингу; на надання коштів у позику, в тому числі і на умовах фінансового кредиту;
  • ТОВ "ФК "КРЕДИТНИЙ ЦЕНТР" (ЄДРПОУ 40501758) – ліцензії на надання коштів у позику, в тому числі і на умовах фінансового кредиту.

Крім того, на цьому ж засіданні було відкликано дві ліцензії у ТОВ "ФК "СІФАНТА" (ЄДРПОУ 42787647) – на надання гарантій та на надання послуг з фінансового лізингу на підставі поданої компанією заяви. Наразі у ТОВ "ФК "СІФАНТА" залишилися чинними ліцензії на надання послуг з факторингу та на надання коштів у позику, в тому числі і на умовах фінансового кредиту.

Водночас Комітет ухвалив рішення щодо відкликання однієї ліцензії, а саме на надання гарантій, у чотирьох компаній на підставі поданих ними заяв: 

  • ТОВ "ФК "АСТЕР-ФІНАНС" (ЄДРПОУ 40033382);
  • ТОВ "ГЕНЕЗИС ФІНАНСОВОЇ СВОБОДИ" (ЄДРПОУ 42714762);
  • ТОВ "ФК “ДОБРОБУТ КАПІТАЛ" (ЄДРПОУ 43041637);
  • ТОВ "ФК “НАП ФІНАНС" (ЄДРПОУ 42628218).
Довідково

Після відкликання ліцензій фінансова установа позбавляється права провадити діяльність за видами відкликаних ліцензій. Відкликання ліцензій не позбавляє фінансову установу від виконання своїх зобов’язань за договорами про надання фінансових послуг.

Перевірити чинні ліцензії можна на сторінках офіційного Інтернет-представництва Національного банку України: небанківської фінансової установи – за посиланням, юридичної особи-лізингодавця – за посиланням.


 

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини