Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Оголошено конкурсний відбір на посаду директора Департаменту методології регулювання діяльності небанківських фінансових установ

Оголошено конкурсний відбір на посаду директора Департаменту методології регулювання діяльності небанківських фінансових установ

З 07 червня 2022 року Ольга Шумик за власним бажанням завершує роботу в Національному банку на посаді директора Департаменту методології регулювання діяльності небанківських фінансових установ.

У зв'язку з цим Національний банк починає конкурсний відбір на посаду директора Департаменту методології регулювання діяльності небанківських фінансових установ.

До сфери відповідальності майбутнього очільника цього департаменту належатиме:

  • розроблення пропозицій до законодавчих актів України у сфері державного регулювання ринків небанківських фінансових послуг;
  • підготовка нормативно-правових та розпорядчих актів НБУ у сфері державного регулювання ринків небанківських фінансових послуг відповідно до законодавства України.

Детальна інформація про вимоги до кандидатів на посаду розміщена на сайті Національного банку за посиланням.

Обов’язки директора Департаменту методології регулювання діяльності небанківських фінансових установ до призначення нового директора виконуватиме Сергій Савчук, заступник директора цього департаменту.

Департамент методології регулювання діяльності небанківських фінансових установ належить до вертикалі підпорядкування "Монетарна стабільність", куратором якого є заступник Голови Національного банку Сергій Ніколайчук.

«За останні два роки Національному банку вдалося досягти значного прогресу у створенні нового регулювання небанківського фінансового сектору. Прийняття Верховною Радою нових законів «Про фінансові послуги та фінансові компанії», «Про страхування» та низки інших, а також розроблення нових нормативно-правових актів НБУ з ключових питань закладають фундаментально нові прогресивні основи функціонування ринку небанківських фінансових послуг. Як наслідок, цей ринок стає прозорішим та стійкішим, а довіра споживачів до нього – посилюється, – зазначив Сергій Ніколайчук. – Ми вдячні Ользі Шумик за її внесок у цей спільний результат та лідерську роль у процесах регулювання та методологічного забезпечення ринку небанківських фінансових послуг».

Довідково

Ольга Шумик із 30 червня 2020 року працює в Національному банку на посаді директора Департаменту методології регулювання діяльності небанківських фінансових установ. Цей підрозділ було створено задля забезпечення ефективного виконання функцій щодо регулювання ринків небанківських фінансових послуг, які НБУ отримав із 1 липня 2020 року від Нацкомфінпослуг у межах проєкту "спліт".

 

 

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини