Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Оновлено переліки валют, до яких встановлюється офіційний курс гривні

Оновлено переліки валют, до яких встановлюється офіційний курс гривні

Національний банк України 28 квітня 2022 року оновив переліки валют, до яких встановлюється офіційний курс гривні. Зокрема:

  • домініканський песо та новий тайванський долар включено до переліку іноземних валют, до яких визначається офіційний курс гривні один раз на місяць;
  • періодичність встановлення офіційного курсу гривні до азербайджанського маната змінено зі щомісячної на щоденну, а саудівського ріяла – зі щоденної на щомісячну.

Оновлення переліків зумовлене зміною обсягів товарообігу між Україною та відповідними країнами.

Інших змін у переліках валют та банківських металів, до яких встановлюється офіційний курс гривні, не відбулося.

У зв’язку зі зміною періодичності встановлення офіційного курсу гривні до азербайджанського маната та до саудівського ріяла Національний банк визначив такі особливості встановлення курсу до відповідних іноземних валют:

  • офіційний курс гривні до азербайджанського маната, установлений Національним банком 31 березня 2022 року, діятиме до 28 квітня 2022 року (уключно);
  • офіційний курс гривні до саудівського ріяла, установлений Національним банком 27 квітня 2022 року, діятиме з 28 квітня до 30 квітня 2022 року (уключно).

Зміни до переліку валют затверджені наказом Національного банку України від 26 квітня 2022 року № 260-но "Про затвердження переліків іноземних валют та банківських металів", що набрав чинності 28 квітня 2022 року.

Особливості встановлення офіційного курсу гривні до валют визначені рішенням Правління Національного банку України від 27 квітня 2022 року № 202-рш "Про визначення особливостей встановлення офіційного курсу гривні до деяких іноземних валют", що набрало чинності 28 квітня 2022 року.

Довідково

Оновлення переліку валют, до яких встановлюється офіційний курс гривні, відбулося відповідно до Положення про встановлення офіційного курсу гривні до іноземних валют та розрахунку довідкового значення курсу гривні до долара США й облікової ціни банківських металів, затвердженого постановою Правління Національного банку від 10 грудня 2019 року № 148, та до пунктів 133 та 134 постанови Правління Національного банку України від 24 лютого 2022 року № 18 “Про роботу банківської системи в період запровадження воєнного стану” (зі змінами).

 

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини