Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту

Повідомлення щодо подачі звітності НФУ

Національний банк України, керуючись повідомленням Комітету з управління Системою фінансової звітності (СФЗ) від 30.12.2020 року, оприлюдненим на сайті СФЗ https://frs.gov.ua, в межах своїх повноважень повідомляє наступне.

1. Дані фінансової звітності небанківських фінансових установ та осіб, які не є фінансовими установами, але мають право надавати окремі фінансові послуги, державне регулювання та нагляд за діяльністю яких відповідно до Закону України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення функцій із державного регулювання ринків фінансових послуг” від 12.09.2019 № 79-IX здійснює Національний банк України, подаються одночасно:

  • через вебпортал Національного банку – portal.bank.gov.ua (у файлах FR0 “Дані фінансової звітності”, FR1 “Дані консолідованої фінансової звітності” формату XML). Вимоги до звітності (опис показників та файлів) знаходяться в Реєстрі показників, що розміщено на сторінці офіційного Інтернет-представництва Національного банку за посиланням;
  • засобами електронної пошти – на адресу [email protected] (скановані копії фінансової звітності та примітки до неї) у строки та за формами згідно з вимогами, затвердженими наказом Міністерства фінансів України від 07.02.2013 № 73 “Про затвердження Національного положення (стандарту) бухгалтерського обліку 1 "Загальні вимоги до фінансової звітності” та наказом Міністерства фінансів України від 25.02.2000 № 39 "Про затвердження Національного положення (стандарту) бухгалтерського обліку 25 "Спрощена фінансова звітність".

Фінансова звітність, складена на основі Таксономії UA XBRL МСФЗ 2020 року, до Національного банку не подається.

Фінансові установи та особи, які не є фінансовими установами, але мають право надавати окремі фінансові послуги подають дані фінансової звітності до Національного банку України, якщо це передбачено нормативно-правовими актами Нацкомфінпослуг/Держфінпослуг або прийнятими на їх заміну відповідними нормативно-правовими актами Національного банку України та вимоги до такої звітності (опис показників та файлів) знаходяться в Реєстрі показників, що розміщено на відповідній сторінці офіційного Інтернет-представництва Національного банку.

2. Про початок подання фінансової звітності, складеної на основі Таксономії UA XBRL МСФЗ 2020 року, до центру збору фінансової звітності за 2020 рік, перший квартал, перше півріччя та дев’ять місяців 2021 року суб’єктами господарювання, зазначеними у пункті 1, буде проінформовано Національним банком України додатково.

3. Санкції за неподання фінансової звітності на основі Таксономії МСФЗ за міжнародним стандартом XBRL звітності суб’єктами господарювання, зазначеними у пункті 1, у строки, визначені законодавством, протягом 2021 року не застосовуватимуться.

Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини