Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
П’яти небанківським фінансовим установам анульовано ліцензії, чотири – виключено з Державного реєстру фінансових установ

П’яти небанківським фінансовим установам анульовано ліцензії, чотири – виключено з Державного реєстру фінансових установ

Національний банк України анулював ліцензії п’яти небанківським фінансовим установам, чотири – виключив з Державного реєстру фінансових установ.

Щодо анулювання ліцензій

На підставі власних заяв анульовано всі наявні ліцензії таким фінансовим установам:

  • ТОВ "ФК "АТЛАНТА" (ЄДРПОУ 44189081);
  • ТОВ "ФАЙНЕНС КОМПАНІ" (ЄДРПОУ 41090620);
  • ТОВ "ФК "СІФАНТА" (ЄДРПОУ 42787647);
  • КС "СОЮЗ-ФІНАНС" (ЄДРПОУ 39167297);
  • КС "ВІДРОДЖЕННЯ" (ЄДРПОУ 24623757).

Щодо виключення з Державного реєстру фінансових установ

На підставі поданих документів ТОВ "ФАЙНЕНС КОМПАНІ", ТОВ "ФК "СІФАНТА", КС "СОЮЗ-ФІНАНС", КС "ВІДРОДЖЕННЯ" виключено з Державного реєстру фінансових установ.

Такі рішення Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг ухвалив на засіданні 29 вересня 2023 року.

КС "СОЮЗ-ФІНАНС" та КС "ВІДРОДЖЕННЯ" мали по дві ліцензії на провадження діяльності з надання фінансових послуг: на надання коштів у позику, в тому числі і на умовах фінансового кредиту, та на залучення фінансових активів із зобов’язанням щодо наступного їх повернення.

Обсяг активів КС "СОЮЗ-ФІНАНС" станом на 01 липня 2023 року становив 338,41 тис. грн (0,024 % від загального обсягу ринку кредитних спілок), зобов’язання – 18,39 тис. грн (0,002 % від загального обсягу ринку кредитних спілок).

Обсяг активів КС "ВІДРОДЖЕННЯ" станом на 01 липня 2023 року становив 914,87 тис. грн (0,065 % від загального обсягу ринку кредитних спілок), зобов’язання – 287,36 тис. грн (0,039 % від загального обсягу ринку кредитних спілок).

Станом на дату прийняття рішень КС "СОЮЗ-ФІНАНС" та КС "ВІДРОДЖЕННЯ" не мали зобов’язань за договорами про залучення внесків (вкладів) членів кредитної спілки на депозитні рахунки.

Довідково

Кредитні спілки, які не мають зобов’язань за договорами про залучення внесків (вкладів) членів кредитної спілки на депозитні рахунки, під час дії воєнного стану мають право звернутися до Національного банку із заявою про відкликання (анулювання) ліцензій та виключення відомостей про кредитну спілку з Державного реєстру фінансових установ.

Особливий порядок відкликання (анулювання) усіх ліцензій на провадження діяльності з надання фінансових послуг та виключення відомостей про кредитну спілку з Державного реєстру фінансових установ передбачений пунктами 182-188 постанови Правління Національного банку України "Про врегулювання діяльності учасників ринку небанківських фінансових послуг, небанківських фінансових груп, учасників платіжного ринку, колекторських компаній та юридичних осіб, які отримали ліцензію на надання банкам послуг з інкасації" від 06 березня 2022 року № 39 (зі змінами).

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини